Λουτράκι: Σήμερα η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε Μαζί” για "Την Ελλάδα που απελευθέρωσαν οι Έλληνες"

Η δημοτική παράταξη “Αλλάζουμε Μαζί” διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για το μεγάλο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με αναφορά στην καθοριστική σημασία των μηνυμάτων, των πανανθρώπινων αξιών και της παρακαταθήκης του Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Υδροθεραπευτηρίου (Loutraki Thermal Spa) με θέμα:

 

"Την Ελλάδα που απελευθέρωσαν οι Έλληνες"

 

Κεντρικός Ομιλητής ο κ. Μελέτης Μελετόπουλος διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας

 

https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/2023/03/afisa_gia_ekdilosi_1821.jpg

 

Περιληπτικό ακαδημαϊκό βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή:

 

Ο Μελέτης Ταΰγετος Η. Μελετόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Από το 1990 υπηρετεί στην Μέση Εκπαίδευση, σε πρότυπα λύκεια. Έχει διδάξει Κοινωνιολογία και Πολιτική Οικονομία Δέσμης, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Ιστορία, Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος Τάξης και υπεύθυνος του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

 

Σχολή Μωραϊτη 1999-2015: Πολιτική Οικονομία και  Αρχές Οργάνωσης-Διοίκησης στην Γ΄Λυκείου, Αρχές Οικονομίας και Πολιτική Παιδεία στην Α΄ Λυκείου.

 

Σύμβουλος τάξης 2003-4.

 

Συγγραφή εγχειριδίου Εισαγωγής στην Οικονομική Επιστήμη γιά την Α΄Λυκείου.

 

Συγγραφή βοηθήματος γιά το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας γιά την Γ΄Λυκείου.

 

Ιόνιος Σχολή: Λυκειάρχης από τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

Καινοτομίες: δημιουργία προγράμματος Pre-IB, Ενισχυτική Διδασκαλία Α΄και Β΄Λυκείου, Mentoring, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, δημιουργία Ομίλων Επιχειρηματικότητας και Unesco, Forensincs Club, Placement Office, πρόγραμμα electives στην Α΄και στην Β΄Λυκείου (Ανθρωπολογία, Ιστορία της Τέχνης, Ιστορία Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Κβαντική Φυσική, Γενετική, Management), δίωρο υποχρεωτικό μάθημα Πολιτικής Οικονομίας στην Α΄Λυκείου.