Λουτράκι: «Σοκ και δέος» με το 73% των τριών και το 10% που αιφνιδίασε…

«Δεν υπάρχει σωσμός» για αυτήν την κοινωνία. επαναλαμβάνει επί έτη αξιοσέβαστος φίλος, που έχει διαβάσει ή πιο ορθά έχει περάσει από μικροσκόπιο συνήθειες και τακτικές των κατ’ επίφασιν «πολιτικών» προσώπων.

 

 

Του Πάνου Ηλιακόπουλου*

 

Το χθεσινό 73% -με κανόνες δυτικού αναπτυγμένου πολιτισμού- που έλαβαν Γιώργος Γκιώνης, Μαρία Πρωτοπαππά, Κώστας Λογοθέτης, μαζί με το εκκωφαντικό 10% που έλαβε ο άφωνος Γιάννης Καραπανάγος, έχοντας στο άρμα του ισχυρή την ″Χρυσή Αυγή″, μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί σε υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους.

 

Έχουμε ένα 73% το οποίο συμπεριφέρεται ως να μην υπακούει στις αρχές και τους κανόνες της ηθικής και της εντιμότητας!

 

Ένα 73% που έκλεισε τα αυτιά του στην διαφθορά, την διαπλοκή, τον χρηματισμό, χάρισε και τα «ασημικά» του τόπου.

 

Επίσης, στο δήμο Λουτρακίου η ″Χρυσή Αυγή″ με μανδύα, την ώρα που καταρρέει σε ολόκληρη την Ελλάδα, έλαβε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της στην επικράτεια.

 

Οδύνη, θλίψη, ξεπεσμός και το μόνο σίγουρο όποιος και να εκλεγεί την προσεχή Κυριακή, ο τόπος χάνει άλλα τέσσερα χρόνια, την ίδια ώρα που οι άλλοι γειτονικοί δήμοι θα αναπτύσσονται. Ο Δήμος Λουτρακίου θα βουλιάζει ακόμα περισσότερο χωρίς να υπάρχει παράθυρο ελπίδας, διάσωσης και ανάταξής του.

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα αποτελέσματα σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Ωστόσο η εμπειρία δείχνει ότι δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε θεαματικές αλλαγές ως προς τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Επομένως, να προσδοκούμε ότι μπορεί να υπάρξει ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης και των συνθηκών.

 

 

Κανείς πλέον δεν δικαιούται να κατακρίνει τη βρωμιά, την εγκατάλειψη, την απαξίωση, αφού η πλειονότητα με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο αποφάσισε αναδεικνύοντας αυτό που θέλει και δεν είναι άλλο από τα χάλια!

 

 

Υ. Γ.: Η ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″ την Πέμπτη θα ανακοινώσει την στάση της εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής, για την ανάδειξη του νέου «δημάρχου».

 

 

* Ο Πάνος Ηλιακόπουλος, είναι επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″.