Λουτράκι: Σουβλάκι από σεφ έχετε φάει;

«Χωράει ένα ακόμη σουβλατζίδικο το Λουτράκι;» αναρωτιέται ένας φίλος δίπλα μου. Αλλά δεν προλαβαίνουμε να λύσουμε το αγωνιώδες μας ερώτημα, καθώς κάνοντας μια βόλτα στην παραλία του Λουτρακίου, πέφτουμε μπροστά στο καινούριο σουβλατζίδικο της πόλης. Το Πιπέρι.

 

Η αλήθεια είναι πως αυτό εδώ δεν είναι «ένα ακόμη σουβλατζίδικο» αλλά το Πιπέρι, που έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία στους Αγίους Θεοδώρους και πλέον αποφάσισαν να χαρίσουν απόλαυση στους ουρανίσκους και των Λουτρακιωτών. Και πως να μην είναι άλλωστε, όταν ο Τάκης, ο ένας εκ των δύο αδερφών Διαμαντόπουλων (ο άλλος είναι ο Σπύρος), είναι σεφ και έχει εργαστεί μέχρι και σε εστιατόριο βραβευμένο με τρία αστέρια Μισελέν.

 

Το σουβλάκι, που είναι τέλειο, μεγάλη ανακάλυψη, έχει σταθεί δίπλα μας σε κάθε στιγμή/φάση/λιγούρα και είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την καθημερινή μας ζωή. Με ενοχλεί όταν συχνά το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι παρακατιανό και ελαφρώς ύποπτης ποιότητας που δεν αξίζει να του δώσουμε σημασία, άλλοι λαοί έτσι και το είχανε θα το έβαζαν στο κέντρο της…σημαίας τους! Γι αυτό και μου αρέσει που επιτέλους γνωστοί και καταξιωμένοι μάγειρες ασχολούνται μαζί του και μάλιστα όχι με διάθεση να το «πειράξουν» αλλά να το προσφέρουν έτσι ακριβώς όπως το ξέρουμε και το αγαπάμε, απλώς στην καλύτερή του εκδοχή.

 

Στο Πιπέρι, υπακούν τυφλά σε 5 κανόνες. Και όταν λέμε τυφλά, εννοούμε τυφλά. Γιατί η ποιότητα, προηγείται του χρόνου. Αυτό είναι και το σλόγκαν του μαγαζιού, αυτή είναι και η συνταγή της επιτυχίας του, τόσα χρόνια στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Κανόνας 1: Τα κρέατα δεν προψήνονται. Ψήνονται τη στιγμή που θα δώσει ο πελάτης την παραγγελία

 

Κανόνας 2: Οι πίτες είναι χειροποίητες και ανοιγμένες στο χέρι.

 

Κανόνας 3: Οι πατάτες κόβονται καθημερινά στο χέρι και τηγανίζονται σε ελαιόλαδο.

 

Κανόνας 4: Ο κιμάς που χρησιμοποιείται στα μπιφτέκια και στα burger, είναι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας.

 

Κανόνας 5: Όλες οι σως, το τζατζίκι και η τυροκαυτερή, είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά.

 

Για το τέλος, δεν θα πούμε το κλασικό μια δοκιμή θα σας πείσει. Αλλά θα το παραλλάξουμε λίγο και θα πούμε ότι μια δοκιμή, θα σας... εθίσει!

 

Πιπέρι

Παραλία Λουτρακίου

2744069114

 

Κάντε like στη σελίδα τους στο facebook. Τρέχουν πολλοί γευστικοί διαγωνισμοί

https://www.facebook.com/piperiloutraki/