Λουτράκι: Στα... "κόκκινα" οι σχέσεις μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Καζίνο Λουτρακίου, με κεντρικό θέμα την ενημέρωση των εργαζομένων για την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η επιχείρηση και, ως συνέπεια αυτού, οι (διαταραγμένες) σχέσεις ανάμεσα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

 

Περισσότερα από 300 άτομα παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση που κράτησε 3 περίπου ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, λήφθηκε απόφαση για την έγκριση ενός ψηφίσματος, το οποίο παρέχει στο εξής πλήρη εξουσιοδότηση στο Σωματείο των Εργαζομένων ώστε να προβεί σε ενέργειες και κινήσεις που κρίνει ότι είναι απαραίτητες για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Είναι πολύ πιθανό, παρότι κανείς δεν γνωρίζει αυτή την ώρα ποιες θα είναι αυτές οι ενέργειες, η εξέλιξη αυτή να μεταφράζεται και σε απεργιακές κινητοποιήσεις ως μέσο πίεσης προς τον ιδιοκτήτη.

 

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο του ψηφίσματος, είναι η απόφαση του Σωματείου να ενημερώσει λεπτομερώς τον μεγαλομέτοχο Luke Comer για την υφιστάμενη κατάσταση. Στην ανακοίνωση προς τον μεγαλομέτοχο, θα διευκρινίζονται οι λόγοι που οδήγησαν στο χάσμα μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων. Επίσης, θα εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι που από την πλευρά τους απωλέσθηκε η εμπιστοσύνη προς την παρούσα Διοίκηση.

 

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών που έδωσαν το παρών, ενώ αναφορικά με τα μέλη της παράταξης "Νέα Σελίδα", που αποτελεί την αντιπολίτευση, υπήρξε "διχασμός" αφού κάποιοι ψήφισαν κατά ενώ κάποιοι άλλοι ψήφισαν "παρών".

 

Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος, συζητήθηκαν όλα τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τριετίες), αλλά την συζήτηση σχεδόν μονοπώλησαν οι προσβλητικές συμπεριφορές που σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν αντιμετωπίζουν εντός της επιχείρησης (mobbing), καθώς αρκετοί ήταν οι υπάλληλοι που κατήγγειλαν περιστατικά ηθικής παρενόχλησης από ανωτέρους τους.

 

Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται ότι δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη Διοίκηση, η οποία την ώρα που διεξαγόταν η Γενική Συνέλευση, ανακοίνωσε με έγγραφο που αναρτήθηκε στο staff Room, ότι η εταιρεία αναμένεται να προβεί στη διοργάνωση ανοιχτών ενημερωτικών συναντήσεων του Εκπροσώπου της CHL κ. Ασημακόπουλου, με το προσωπικό όλων των τμημάτων αρχής γενομένης από τους εργαζόμενους στα επιτραπέζια παιχνίδια.