Λουτράκι: Στα... "μαύρα σκοτάδια" για το Καζίνο

Με το στόμα ανοιχτό, αλλά και γεμάτους απορίες, άφησε για άλλη μία φορά τους δημοτικούς συμβούλους, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης...

 

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, όλα κυλούσαν σχετικά ήρεμα, μέχρι την ώρα που το λόγο πήρε, ο Γιάννης Καραπανάγος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε μαζί", κατέθεσε πρόταση, προκειμένου να υπάρξει απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την πρόταση του Ομίλου Comer για τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε. και στη συνέχεια, η απόφαση να αποσταλλεί γραπτώς στο Comer Group.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι του Ιρλανδού επιχειρηματία, πρότειναν στις 7 Σεπτεμβρίου, αν ολοκληρωθεί τελικά η μετατροπή η κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία. η Club Hotel Loutraki S.A. να δίνει στο Δήμο ποσοστό 0,5% στα πρώτα 40.000.000 επί του τζίρου και μια κλιμακωτή αύξηση που θα φτάνει το 1,2%, σε περίπτωση που ο τζίρος φτάσει στα 100 εκατομμύρια. Επίσης, αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας, η πρόταση των εκπροσώπων του Ιρλανδού επιχειρηματία, ήταν η Club Hotel Loutraki S.A. να κατέχει το 99% των μετοχών, ενώ ο Δήμος, μόλις το 1%.

 

Με βάση το σκεπτικό του Γιάννη Καραπανάγου, το οποίο εξήγησε στην τοποθέτησή του, όλες οι παρατάξεις έχουν απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση ως μη συμφέρουσα προς το Δήμο. Όλες, πλην μίας, βέβαια, καθώς η δημοτική Αρχή δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση. 

 

Η απάντηση του Δημάρχου, όμως, "άδειασε" επί της ουσίας τους δημοτικούς του συμβούλους, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "δεν τους έχω ενημερώσει για την πρόταση του κ. Κόμερ". Με δεδομένο βέβαια το γεγονός ότι από τις 7 Σεπτεμβρίου (ημέρα που κατατέθηκε η πρόταση από το Comer Group) μέχρι και χθες 21 Σεπτεμβρίου, παρήλθαν δύο εβδομάδες, προκαλούνται ερωτηματικά σχετικά με το γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμαρχο σε ένα θέμα που "καίει"! Και φυσικά, είναι απορίας άξιο, το γεγονός ότι επί 14 ημέρες, κανένας δημοτικός σύμβουλος του Γιώργου Γκιώνη δεν ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να αποκτήσει άποψη και γνώση και να μην είναι στο σκοτάδι!

 

Τελικά, με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, το θέμα συζητήθηκε και η απόφαση που πάρθηκε ως προς την πρόταση του Ομίλου Comer ήταν αρνητική, παρά το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή απείχε από την ψηφοφορία!