Λουτράκι: Συναγερμός με 11 κρούσματα κορονοϊού

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορονοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 282 δημότες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 

Στο σύνολο των 282 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν 11 συμπολίτες μας θετικοί στον κορωνοϊό, με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει στο 3,9%. Οι συμπολίτες μας, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση, έχουν ήδη υποβληθεί και σε μοριακό έλεγχο, προκειμένου να ανιχνευθεί η πιθανότητα μετάλλαξης του ιού.

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως «Εύχομαι την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση στους συμπολίτες μας που νοσούν. Η διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης του κορωνοϊού μας επιτρέπει τη διαμόρφωση ακριβέστερης εικόνας για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία και την έγκαιρη λήψη μέτρων πρόληψης. Η μέση τιμή συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στον Δήμο μας παρουσιάζεται αυξημένη, γεγονός που δεν μας δίνει περιθώρια εφησυχασμού. Μέριμνά μας είναι η προστασία των δημοτών και η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Μένουμε σπίτι, τηρούμε τα μέτρα και μένουμε πιστοί στις οδηγίες των ειδικών ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε».