Λουτράκι: Συνάντηση εν...τέλη σε ήρεμα νερά - Τελειώνει η παραλία!

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου "Ξένιος Ζευς" και του Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργου Γκιώνη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Δήμου και τον υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου, Γιάννη Σπινάρη. Το κύριο θέμα της συνάντησης, ήταν οι αυξήσεις στα τέλη των καταστημάτων στην παραλία, ένα ζήτημα που απασχόλησε την επικαιρότητα της τελευταίες ημέρες. Παρ' όλα αυτά, στη συνάντηση έδωσαν το παρών λιγότεροι από τους μισούς που διατηρούν κατάστημα στον παραλιακό πεζόδρομο...

 

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι καταστηματάρχες που παρέστησαν στη συνάντηση, παραδέχτηκαν ότι γνώριζαν ότι θα γίνουν αυξήσεις από το 2017, ενώ συμφώνησαν ότι η αύξηση αυτή είναι εντός των δυνατοτήτων τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι τα πρόστιμα που εξαλείφθηκαν από τα μαγαζιά λόγω αφαίρεσης παράνομων κατασκευών υπερτερούν και μάλιστα κατά πολύ των επιβαρύνσεων από την αύξηση των τελών. Άλλωστε, τα περίπου 1000 ευρώ το χρόνο που καλούνται να πληρώσουν, παραδέχτηκαν ότι είναι "ψίχουλα" μπροστά στα 650.000 ευρώ που αφορούσαν σε πρόστιμα που θα "σβηστούν" από τα μαγαζιά, λόγω της αφαίρεσης των παράνομων κατασκευών. Αναφορικά με τα πρόστιμα, εξηγήθηκε στους παρευρισκόμενους ότι υπάρχει διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουν, ωστόσο είναι σίγουρο ότι εφόσον το πράξουν, θα υπάρξει πλήρης διαγραφή των προστίμων τους. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε επιχειρηματίας ενός από τα πιο επιτυχημένα, από πλευράς επισκεψιμότητας. μαγαζιά της παραλίας, ήδη δικαιώθηκε και κατάφερε να διαγράψει τα πρόστιμα από το μαγαζί του μετά από επιτυχημένες δικαστικές ενέργειες που πραγματοποίησε.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης οι επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ανάπλαση της παραλίας. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το Λιμενικό Ταμείο, επεξεργάζεται την ιδέα της μαζικής ασφάλισης των καταστημάτων σε ασφαλιστική εταιρεία, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να παρέχεται μεγαλύτερη και ταχύτερη αποζημίωση σε περιστατικά ενδεχόμενης φθοράς των νέων κατασκευών.

 

Σχετικά με τα καταστήματα που αυτή τη στιγμή, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται, παραμένουν κλειστά και, ως συνέπεια αυτού, δεν έχουν τη δυνατότητα εισπράξεων προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το θέμα αυτό εξετάζεται ήδη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, Κώστα Δήμου και το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην εξόφληση των τελών των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι ορθάνοιχτο.

 

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη συνάντηση "βγήκε" και δεύτερη είδηση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ανάπλαση θα έχει στρώσει το τσιμέντο σε όλο το μήκος του παραλιακού πεζοδρόμου.