Λουτράκι: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τους πρόσφυγες

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (31/10) στο Δημαρχείο Λουτρακίου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα, των Βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαρίας Θελερίτη, κ. Γιώργου Ψυχογιού και κ. Γιώργου Τσόγκα, του Δημάρχου κ. Γκιώνη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα της εγκατάστασης οικογενειών προσφύγων στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη στους Αγίους Θεοδώρους.

 

 

Κατόπιν αιτήματος των βουλευτών η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

 

 

Σύμφωνα με έγκειρες πληροφορίες η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε δύο θέματα.

 

 

Κατ΄ αρχήν στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν γνώριζε τίποτα για τη μεταφορά των προσφύγων στους Αγίους Θεοδώρους. Δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση εκ μέρους των αρμοδίων.

 

 

Απαντώντας η κ. Θελερίτη διευκρίνισε ότι ενημέρωση γίνεται στις περιπτώσεις μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και όχι στις περιπτώσεις προσωρινών δομών όπως είναι η φιλοξενία των προσφύγων στους Αγίους Θεοδώρους.

 

 

Το δεύτερο θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν το αν είναι καθ’ όλα νόμιμη η σύμβαση που έχει υπογραφεί με το ξενοδοχείο Ηλιόχαρη.

 

 

Όπως έγινε γνωστό στο ξενοδοχείο θα φιλοξενηθούν συνολικά 338 πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι τον Μάρτιο, ενώ αν χρειαστεί η παραμονή τους θα παραταθεί για 1 μήνα το πολύ.

 

 

Όλοι οι φιλοξενούμενοι θα υποστηριχθούν ιατροφαρμακευτικά με ιατρική μονάδα που θα εγκατασταθεί μέσα στο ξενοδοχείο, ενώ εάν προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό θα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη δεν ήταν παρόν ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρίστος Δήμας. Όπως απάντησε ο ίδιος σε σχετικό ερώτημα μας δεν είχε κληθεί.