Λουτράκι: Τα κατάφεραν με την... τρίτη!!!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές χρειάστηκε να διορθώσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππας Θυμής τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, για τη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου 2019.

 

 

Αιτία όλων αυτών των αλλαγών, το θέμα που έθεσαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τα καταθετήρια που μοίρασε δημοσίως ο εργολάβος Γιώργος Βλάχος, που αφορούν χρήματα που φέρεται να κατατέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό προσώπου άμεσα εμπλεκομένου με τη Δημοτική Αρχή.

 

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στην πρώτη πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ., το συγκεκριμένο θέμα ήταν 9ο και χωρίς να γίνεται σαφές το αίτημα των 10 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

 

 

Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά: "Εξέταση αιτήματος δέκα (10) δημοτικών συμβούλων για συζήτηση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου".

 

 

Στη συνέχεια, απεστάλη νέα πρόσκληση, στην οποία το εν λόγω θέμα μεταφέρθηκε στην πρώτη θέση, χωρίς και πάλι να ξεκαθαρίζεται ποιο είναι το αίτημα των 10 δημοτικών συμβούλων.

 

 

Φαίνεται όμως, ότι στην τρίτη προσπάθεια, τα κατάφεραν και πλέον το αίτημα των 10 δημοτικών συμβούλων παρουσιάζεται πρώτο στη λίστα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και κυρίως, χωρίς αλλαγές!

 

 

Αναλυτικά:

 

1. Εξέταση αιτήματος δέκα (10) δημοτικών συμβούλων για συζήτηση των κατωτέρω θεμάτων:

 

α) Τη θέσπιση μέτρων για την προστασία του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

β) Να δοθούν σαφείς διευκρινίσεις εκ μέρους του Δημάρχου σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 25/9/2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικά μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο εργολάβος κ. Γεώργιος Βλάχος για την «Τουριστική Α.Ε».

 

γ) Την άμεση αλλαγή των συνθέσεων των Διοικητικών Συμβουλίων της «Τουριστικής Λουτράκι Α.Ε. ΟΤΑ» και της Δ.Ε.Υ.Λ.Π. Αγίων Θεοδώρων.

 

 

2. Έγκριση μερικής αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

 

 

3. Αποδοχή ποσού #6.500,00# € από ΥΠΕΣ για καταβολή εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Δήμου που συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές & κατανομή του.

 

 

4. Παράταση εκμίσθωσης των κυλικείων στο Δημοτικό Στάδιο «Χ. ΘΩΔΗΣ» & στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» για τρία (3) έτη.

 

 

5. Συγκρότηση επιτροπής εξέτασης αιτήσεων κατοίκων Δήμου μας για οικονομική ενίσχυση.

 

 

6. Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος Λουτρακίου – Περαχώρας.

 

7. Ορισμός εκπροσώπων Δήμου με τους αναπληρωτές τους στα Α/θμιο & Β/θμιο Συμβούλια Επιθεώρησης Θεάτρων και Κινηματογράφων περιοχής Δήμου μας (έως 31/12/2023).

 

 

8. Συμμετοχή του Δήμου στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΔΕΠΑΝ).

 

 

9. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 162/2019 Α.Δ.Σ. περί σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II».

 

 

10. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 46/2015 Α.Δ.Σ., περί ορισμού υπαλλήλου για πληρωμές έργων του Δήμου από Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων με ηλεκτρονικές εντολές.

 

 

11. Έγκριση ή μη εισόδου – εξόδου οχημάτων επί αγροτικής οδού, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΦΟΙ ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΑΒΕΤΕ στην περιοχή «ΦΩΤΩ» Κυρα – Βρύσης της Κοινότητας Ισθμίας.

 

 

12. Έγκριση ή μη εισόδου – εξόδου οχημάτων επί αγροτικής οδού, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας MUSEUM EVOLUTION IKE στην περιοχή «Καρμπουνάρι» της Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας.

 

 

13. Χορήγηση ή μη θέσης στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού Υψηλάντου 36 στο Λουτράκι, κατόπιν αιτήματος.