Λουτράκι: Τα μυστικά των ψηφοδελτίων της Παρέμβασης Πολιτών

Παλαιοί και νεότεροι συνεργάτες του Γιώργου Γκιώνη συνεχίζουν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Παρέμβασης Πολιτών. Οπως ανέφερε στο loutraki365.gr, πρόσωπο με κεντρικό ρόλο στη διαδικασία, το ψηφοδέλτιο θα έχει έντονο το στοιχείο της ανανέωσης και της συμμετοχής των γυναικών, αλλά και των νέων. Κάτι που ήδη έχει φανεί από την ανακοίνωση των πρώτων 22 ατόμων...

 

Σημαντικό στοιχείο, το γεγονός ότι από τους 22 υποψήφιους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, μόλις οι 5 έχουν κατέβει ξανά σε εκλογές, ενώ μόνο οι 2 εξ αυτών, ήταν στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γκιώνη σε προηγούμενες εκλογικές μονομαχίες. Κάτι που σημαίνει, ότι το 90,9% των υποψηφίων, κατέρχονται για πρώτη φορά υποψήφιοι με την Παρέμβαση. Οι υποψήφιοι αυτοί, σε συνδυασμό με τους νυν αντιδημάρχους και τους υποψήφιους που αναμένεται να ανακοινωθούν, δημιουργούν ψηφοδέλτιο με όλες τις κοινωνικές ομάδες: πρόκειται, μεταξύ άλλων, για γιατρούς, νοσηλευτές, επιχειρηματίες, μέλη συλλόγων, εθελοντές δασοπυροσβέστες, πολίτες που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με αναπηρία, συνδικαλιστές και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στα 22 ονόματα που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής, υπάρχει η απόλυτη ισορροπία στην άτυπη "μάχη των φύλων", καθώς συμπορεύονται με την Παρέμβαση και τον Γιώργο Γκιώνη, έντεκα άνδρες και έντεκα γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ποσόστωσης, το 40% των υποψηφίων του ψηφοδελτίου, είναι υποχρεωτικό να απαρτίζεται από γυναίκες.

 

Υποψήφια μεταξύ άλλων, είναι η Δήμητρα Λόη, η οποία δοκίμασε τις δυνάμεις της και ως υποψήφια βουλευτής Κορινθίας, με το κόμμα Κ.Ε.Κ.Α., η Αρετή Βασιλείου, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, η επιχειρηματίας Ρούλα Λάμπρου, η γεννημένη το 1994 ελεύθερη επαγγελματίας, Ελένη Παπαγεωργοπούλου, η δραστήρια Άντζελα Θεοχάρη, η Βελγικής καταγωγής, ευαισθητοποιημένη εθελόντρια και φιλόζωη, Ιωάννα Ιωάννου, η 31χρονη ελεύθερη επαγγελματίας Χρυσή Παλαιολόγου αλλά και η Κατερίνα Θωμάκου Βύρλα που σε 20 μόλις χρόνια ζωής, έχει γίνει ήδη μία φορά μαμά.

 

Στον αντίποδα, από τους άντρες, ξεχωρίζει το όνομα του γιατρού Θάνου Γιαννουλάκη, ο οποίος έκανε "ποδαρικό" στις ανακοινώσεις των υποψηφίων της Παρέμβασης και θα διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις την είσοδό του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν ο Γιάννης Γιαννούλης, ο οποίος έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και πλούσια συνδικαλιστική δράση, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών, "Ο Ξένιος Ζευς", Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, ο γιατρός Αιμίλιος – Έντμοντ Ντέντα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Κανέλλος, ο γνωστός φωτογράφος Χαράλαμπος Βλάσσης (γνωστός και ως Μπάμπης Φλου) ο γεννημένος το 1994, εθελοντής δασοπυροσβέστης, ενεργό μέλος του Εθελοντικού Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας, Αντώνης Πέππας αλλά και ο επίσης γεννημένος το 1994, Στέλιος Καλογερής, ο οποίος άνοιξε πρόσφατα τη δική του επιχείρηση και σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πασίγνωστο παιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές.

 

Τα ψηφοδέλτια της Παρέμβασης Πολιτών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, έχουν κλείσει σε ποσοστό 90%, αλλά όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος «έχουμε τις κεραίες μας ανοικτές έως την τελευταία στιγμή». Επομένως, ας μην αποκλείουμε και εκπλήξεις λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις.

 

Αναλυτικά τα 22 ονόματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής (με τη σειρά που ανακοινώθηκαν):

 

1) ΘΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ

2) ΑΡΕΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ

4)ΚΛΕΝΤΙΑ ΤΙΚΟ

5) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

6) ΑΙΜΙΛΙΟΣ - ΕΝΤΜΟΝΤ ΝΤΕΝΤΑ

7) ΣΕΡΑΓΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

8) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

9) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΚΑΝΕΛΛΟΣ

10) ΜΑΡΙΑ ΧΟΡΤΗ

11) ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΗ

12) ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΑΜΑ

13) ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΛ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

14) ΑΝΔΡΕΑΣ (ΣΟΡΟΚΟΣ) ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

15) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

16) ΧΡΥΣΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ - ΓΚΟΥΒΑ

17) ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΕΛΑ) ΒΑΒΒΑ - ΘΕΟΧΑΡΗ

18) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΩΜΑΚΟΥ - ΒΥΡΛΑ

19) ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

20) ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

21) ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

22) ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΠΠΑΣ (ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ)