Το Λουτράκι θα επισκεφθεί αύριο ο Υφυπουργός Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης

Το Λουτράκι θα επισκεφθεί αύριο ο Υφυπουργός Υποδομών  Γεώργιος Καραγιάννης προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτόπια αυτοψία στο μεγάλο έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων.

 

Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο εντός κατοικημένης περιοχής, με στόχο να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι πλημμύρες. Ένα έργο 23 εκατομμυρίων ευρώ που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη του Λουτρακίου, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Σε προηγούμενη δήλωση του Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης είχε αναφέρει:

 

«Μετά από επίπονη προσπάθεια μηνών ξεκινούν οι διαγωνισμοί για πέντε σημαντικά έργα με «πράσινο» πρόσημο που ταιριάζουν απόλυτα με τη κατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα έργα αυτά αντιμετωπίζουν της συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσω των αντιπλημμυρικών εργασιών σε Κρήτη, Μυτιλήνη, Αμφιλοχία και Λουτράκι, ενώ στη Δυτική Ελλάδα και στη Μυτιλήνη καταπολεμούν το πρόβλημα της λειψυδρίας που ιδιαίτερα της καλοκαιρινούς μήνες γίνεται εντονότερο λόγω και της αυξημένης ζήτησης των τουριστικών προορισμών.

 

Τηρώντας απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, προσθέτουμε επιπλέον 5 σημαντικά έργα στο μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών στη χώρα, ύψους 13 δις. € που υλοποιούμε εδώ και περίπου 3,5 χρόνια. Η χώρα προχωράει, οι υποδομές εξελίσσονται, η δουλειά συνεχίζεται».