Λουτράκι: "Θα σε σκοτώσω" - Καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία λάβαμε από το Λουτράκι, όπου ζητήθηκε παρέμβαση της αστυνομίας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Όπως αναφέρει αναγνώστης του loutraki365.gr, χθες βράδυ σε κεντρικό σημείου του Λουτρακίου, περαστικοί αντιλήφθηκαν έντονο τσακωμό σε σπίτι και κάλεσαν την αστυνομία :

 

"Ήμασταν κατά τις 9 έξω από μια πολυσύχναστη καφετέρια στο Λουτράκι, ώσπου ξάφνου ακούμε έναν άνδρα να λέει στη γυναίκα του ότι θα τη σκοτώσει. Έβριζε την πεθερά του, έσπρωχνε τη γυναίκα του και γενικότερα επικρατούσε ένας χαμός. Ο αστυνομικός έκανε μόνο μια επίπληξη και του είπε να ηρεμήσει. Και στη συνέχεια έφυγε. Μπήκαν όλοι στο σπίτι μετά."

 

Πόσες νεκρές και χτυπημένες θα μετρήσουμε πριν δοθούν σαφείς εντολές πρόληψης στην Αστυνομία; Μόνο ο κόσμος που μαζεύτηκε και ανησύχησε δείχνει ότι σιγά σιγά αντιλαμβανόμαστε την επικινδυνότητα τέτοιων γεγονότων. Δεν αρκούν εκ των υστέρων ΕΔΕ και διαθεσιμότητες, ο κίνδυνος είναι μεγάλος πίσω από τις κλειστές πόρτες. Καμία όμως δεν είναι μόνη, έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά για να προλάβουμε το κακό! Ενίσχυση των κέντρων για την αντιμετώπιση έμφυλης κακοποίησης, ιατροδικαστική κεντρα, δημιουργία σπιτιών προστασία γυναικών και παιδιών. Η συγκάλυψη περιστατικών έμφυλης κακοποίησης και οι συμβουλές Μπαλάσκα έχουν δώσει αυτοπεποίθηση στους κακοποιητές και δημιουργούν ένα πλέγμα φόβου στα θύματα, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της κοινωνίας να αναδείξει και να καταγγείλει αυτά τα περιστατικά. Φτάνει πια!", αναφέρει ο αναγνώστης του loutraki365.gr