Λουτράκι: Τι ανέφερε η δικηγόρος των υπαλλήλων του Spa

Την αγωνία των υπαλλήλων της Τουριστικής, με το καθεστώς ομηρίας που επικρατεί στο Υδροθεραπευτήριο, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, η δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κορίνθου και νομική εκπρόσωπος των εργαζομένων της Τουριστικής, Ελευθερία Πίκουλα.

 

Οι υπάλληλοι αυτοί, όπως εξήγησε, "Είναι υπάλληλοι της Τουριστικής ΟΤΑ, μετά από απορροφήσεις αμιγώς δημοτικών επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, με καθεστώς ιδιοτικού δικαίου και αν αυτή η απορρόφηση δεν είχε πραγματοποιηθεί, σήμερα θα ήταν ήδη δημοτικοί υπάλληλοι. Αυτό το οποίο ζητούν, είναι η πολιτική βούληση και η πολιτική απόφαση με κάποιον τρόπο να μεταφερθούν στο Δήμο. Θα έπρεπε λοιπόν, να έχει υποβληθεί έγγραφο ερώτημα σχετικά με αυτό το ζήτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει αυτοτελή Νομικά πρόσωπα αλλά και τμήματα, τα οποία δύναται να γνωμοδοτήσουν δεσμευτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα".

 

Ολοκληρώνοντας, κατέθεσε την πρότασή της προς το Σώμα, η οποία ήταν: "Να ληφθεί η πολιτική απόφαση από το Δήμο που να ξεκαθαρίζει τη βούλησή του και από εκεί και πέρα να διατυπωθεί έγγραφο ερώτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και επίσης μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι υπάλληλοι εργάζονται περισσότερα από 20 έτη και σε περίπτωση που κινηθούν δικαστικά υπάρχει τεράστια πιθανότητα να δικαιωθούν, καθότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

 

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να απευθυνθεί στον καθ΄ύλην αρμόδιο νομικό της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρη και στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών και ανάλογα με τη γνωμοδότησή τους, να πράξει.