Λουτράκι: Τι θα γίνει με το πανηγύρι της Παναγίας Γιάτρισσας - Το σενάριο που εξετάζεται

Γρίφος για δυνατούς λύτες αποτελεί το καθιερωμένο πανηγύρι για τον εορτασμό της Παναγίας της Γιάτρισσας και το αν θα τελεστεί ή όχι...

 

Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κορονοϊού. Ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Με ελάχιστους να φορούν μάσκα, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Αυτό άλλωστε τονίζουν οι  ειδικοί χαρακτηρίζοντας «τα πανηγύρια επικίνδυνα», καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

 

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα τα πανηγύρια έχουν ματαιωθεί σε όλη τη χώρα έως το τέλος Αυγούστου, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων με κορονοϊό στη χώρα. Παραμένει άγνωστο όμως, αν το μέτρο θα συνεχίσει να ισχύει και για το Σεπτέμβριο, καθώς μέχρι στιγμής, η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε σχετική έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

 

Για το λόγο αυτό, στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, αν θα τελεστεί και υπό ποιους κανόνες η εμποροπανήγυρις που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου του Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας.

 

Αρκετές πιθανότητες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, συγκεντρώνει το σενάριο να μην γίνει λιτανεία της Εικόνας και η εμποροπανήγυρις να πραγματοποιηθεί υπό αυστηρούς όρους και κανόνες. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι πάγκοι των μικροπωλητών θα είναι μόνο στη μία πλευρά του δρόμου για να μην δημιουργείται συνωστισμός, ενώ οι πάγκοι θα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Τέλος, δεν θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο στους χώρους που θα τελεστεί η εμποροπανήγυρις, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.