Λουτράκι: Τίμησαν την εκδήλωση των ατόμων με αναπηρία (Εικόνες)

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου στο πλαίσιο της Πράξης ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’ υλοποίησε σήμερα 25 Νοεμβρίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την 1η Παν – Πελοποννησιακή Συνέλευση με στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης και το σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων για μία Πελοπόννησο δικαιωματική και συμπεριληπτική...

 

Η Πράξη ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων που σκοπό έχουν την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προώθηση και προστασία όλων των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, ενώ απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, σε στελέχη περιφερειακών, τοπικών αρχών και άλλων υπηρεσιών καθώς και στο ευρύ κοινό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγησίλαος, Στρατηγός και Βασιλιάς της Σπάρτης ήταν άτομο με αναπηρία. Οι καταγραφές αναφέρουν ότι είχε εκ γενετής κινητική αναπηρία η οποία δεν τον εμπόδισε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της στρατηγίας και της βασιλείας του.