Λουτράκι: "Ξέχασαν" 6 εκατομμύρια δολάρια

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε στο τελευταίο Δ.Σ. της Τουριστικής Λουτρακίου, η καταγγελία του εκπροσώπου της παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας", Δημήτρη Κοντού, που αποκάλυψε ότι εγγυητική επιταγή ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά στην κατασκευή της Μαρίνας Λουτρακίου, σταμάτησε να αποδίδεται από την Club Hotel το 2013...

 

Από το 1995 έως και το 2013, η Club Hotel, παρέδιδε στην Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου κάθε χρόνο, εγγυητική επιστολή ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, ως εγγύηση για την κατασκευή του έργου της Μαρίνας. Παραμένει άγνωστο γιατί το 2013, η τότε διοίκηση του Καζίνο Λουτρακίου, σταμάτησε να δίνει αυτή την εγγυητική. Και το σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι από το 2013 μέχρι και σήμερα, η πλευρά του  Δήμου, δεν έχει προβεί, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Δημήτρης Κοντός, σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να γίνει σαφής ο λόγος που δεν δίνεται πια η επιταγή. "Απεμπολήθηκε αυτό το δικαίωμα; Και αν ναι, υπήρξε απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής, για να σταματήσει να δίνεται αυτή η εγγυητική;", αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της παράταξης "Δύναμης Δημιουργίας", χωρίς να λάβει καμία απάντηση.

 

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, εάν δεν πραγματοποιηθεί η κατασκευή της Μαρίνας σε οποιαδήποτε θέση (κάτι που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Club Hotel από το 1995), θα γίνει αντισταθμιστικό έργο ίσης αξίας.