Λουτράκι:Ο Βασίλης Βασιλείου δε συμμετέχει στη συνεργασία των παρατάξεων Επιλογή Ευθύνης - Ώρα για Δράση

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βασίλης Βασιλείου,Επικεφαλής της Δημοτικικής Παράταξης "Ωρα για Δράση" ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον Κωστή Ζερβό, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό με κοινό Δελτίο τύπου των δύο παρατάξεων.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση

 

Κα Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κ.κ. Συνάδελφοι,

 

Από την ίδρυση του συνδυασμού μας ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ έως σήμερα έχουμε αποδείξει περίτρανα, με τη στάση και το λόγο μας, ότι λειτουργούμε ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και ιδιοτελή συμφέροντα χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος προτιμώντας να εκφράζουμε το λαϊκό αίσθημα.

 

Βασική μου αρχή, ως άνθρωπος, είναι να μην αντιδρώ ποτέ εν θερμώ και να σέβομαι τις εσωτερικές δημοκρατικές διεργασίες του συνδυασμού μας προκειμένου να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο που θα εκφράζει το λαϊκό συναίσθημα. Η πορεία της υγείας του εκλιπόντος πλέον ιδρυτή μας καθιστούσε τη στάση μου αυτή επιτακτική.

 

Το γεγονός ότι η παρούσα συνεδρίαση είναι η τελευταία πριν τις διακοπές και αμέσως μετά ουσιαστικά θα έχουμε μπει στη προεκλογική περίοδο με αναγκάζει να τοποθετηθώ για τις πολιτικές εξελίξεις και τη πορεία του συνδυασμού μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

 

Προφανώς, λόγω της βιασύνης ή αγωνίας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ελήφθησαν αποφάσεις και έγιναν συνεννοήσεις από ορισμένα άτομα του συνδυασμού μας, για τη πορεία μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αιτιάσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων του καθώς και άλλων μελών δημιουργώντας σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα.

 

Περαιτέρω, η απαίτηση των ατόμων αυτών να υφίσταμαι τυπικά ως επικεφαλής μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, με βρίσκει σφόδρα αντίθετο ως άνθρωπο καθώς δεν έχω δώσει ποτέ μου το δικαίωμα να θεωρεί οποιοσδήποτε ότι λειτουργώ ως φερέφωνο, μπροστινός ή αντ΄ αυτού, πέστε το όπως θέλετε, κανενός και θεωρώ ότι η τυχόν αποδοχή μου μιας τέτοιας απαίτησης δεν θα προσέβαλε μόνο εμένα, ως άνθρωπο, αλλά και τον ίδιο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός δε, ότι εκδίδονται δελτία τύπου για τα οποία εγώ δεν έχω συμφωνήσει ή δεν το γνωρίζω καθόλου θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως πολιτική ή θεσμική εκτροπή, χωρίς όμως να θέλω να το αναγάγω σε αυτό το επίπεδο καθώς όπως προ είπα είναι ένα καθαρά εσωτερικό θέμα του συνδυασμού μας και μετά το πρόσφατο χαμό του ιδρυτή μας δεν θέλω να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να διευκρινίσω, για μια ακόμα φορά, ότι το θέμα είναι καθαρά εσωτερικό και ουδεμία εμπλοκή έχει η παράταξη του κ. Ζερβού Επιλογή Ευθύνης, τον οποίο τιμώ ιδιαιτέρως και εύχομαι κάθε επιτυχία στο συνδυασμό του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

 

Κα Πρόεδρε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς του συμπολίτες μας που με τίμησαν με τη ψήφο τους, σας ανακοινώνω: α) ότι θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντα μου, ως δημοτικός σύμβουλος, έως τη λήξη της παρούσας δημοτικής αρχής και μένοντας πιστός στις ηθικές και πολιτικές αξίες που πρεσβεύω και β) ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου η κάθοδος μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές προκειμένου να μη θεωρηθεί η στάση μου αυτή ως συμμετοχή σε συμφωνίες εν κρυπτώ, σεβόμενος τη δημοκρατική πορεία και το πολιτικό ήθος που επέδειξε ο συνδυασμός μας έως σήμερα.