Μαρία Πρωτοπαππά: "Άρπα - κόλα το νέο σχολείο της Ισθμίας - Τραγικές ελλείψεις"

Σήμερα η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Πρωτοπαππά με τον δημοτικό σύμβουλο Ευθύμιο Σακελλαρίου και την τοπική σύμβουλο Μαντώ Στατήρη επισκέφθηκαν το νέο Δημοτικό σχολείο Ισθμίων και το Γυμνάσιο των Ισθμίων.

 

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά βρέθηκαν μπροστά σε μία θλιβερή πραγματικότητα, που δεν έχει καμία σχέση με τα διθυραμβικά δελτία τύπου του δημάρχου, για το νέο και υποτίθεται υπερσύχρονο δημοτικό σχολείο Ισθμίας.

 

Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι ο κ.Γκιώνης προφανώς και δεν έχει επισκεφθεί ο ίδιος το σχολείο και τον ενδιαφέρει μόνο να πανηγυρίσει για μικροπολιτικούς λόγους.

 

Στο νέο δημοτικό σχολείο Ισθμίας:

 

* Δεν υπάρχουν βρύσες έξω για νερό ….

* Δεν υπάρχει ΝΕΡΟ και μάλιστα σε περίοδο covid

* Δεν υπάρχουν χώροι άθλησης γήπεδα με αποτέλεσμα να κάνουν γυμναστική εν έτει 2022 στη τάξη..

* Δεν έχουν Wi Fi internet..

* Υπάρχουν σημεία στους εξωτερικούς χώρους, παγίδες επικινδυνότητας για τους μαθητές..

* Υπάρχουν παρτέρια επικίνδυνα και εγκαταλειμμένα, απαγορευτικά για τους μικρούς μαθητές .

* Πρέπει να εξεταστεί η έξοδος των μαθητών στο περιβάλλοντα χώρο..!!!!

*Δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου στο προαύλειο σε παιδια με ειδικές ανάγκες…

* Ο προαύλειος χώρος, είναι πλημμυρισμένος στην άσφαλτο και δεν υπάρχει ίχνος πράσινου

 

Αν είχε πάει να δεί το σχολείο για το οποίο νοιώθει υπερήφανος θα είχε καταλάβει ότι δεν υπάρχει μέριμνα για την προστασία των παιδιών στο δρόμο όταν κυκλοφορούν βαρέως τύπου οχήματα..

 

Ότι δεν υπάρχει πεζοδρόμιο κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στα σχολεία με κίνδυνο ατυχήματος..

 

Τα παιδιά κινδυνεύουν και δεν μπορούν να χαρούν το νέο σχολείο που έφτιαξε η πολιτεία και να το απολαμβάνουν.

 

Επιτέλους ο κ.Γκιώνης ας σταματήσει να παρουσιάζει στους πολίτες την μαγική του εικονική πραγματικότητα και ας λύσει τα προβλήματα άμεσα.

 

Τον προκαλούμε να τον πάμε εμεις εκει τον κ. Γκιώνη για να δεί και να κατάλαβει ότι οφείλει να παραδώσει το νέο σχολείο ασφαλές και σύγχρονο και όχι άρπα-κόλα απλά για να κερδίσει την εύνοια των Ισθμίων. Να του υποδείξουμε τις παραλείψεις ενδεχομένως και τα λάθη ,μη τυχόν και μετανοήσει για το δελτίο τύπου και ζητήσει συγνώμη από τους Ισθμιώτες η μάλλον από τα παιδιά που στερούνται ότι τους ανήκει.. .ένα όμορφο σχολείο που να τους εμπνέει…

 

Χειρότερη η κατάσταση στο Γυμνάσιο Ισθμίως

 

Το Γυμνάσιο φιλοξενεί 170 μαθητές και εκεί με μια επιτόπια επίσκεψη μπορεί κανείς να δει τις ελλείψεις και παραλείψεις ..

 

Μπασκέτες χωρίς καλάθια…σκουριασμένες πόρτες ..άβαφτα κάγκελα…πρόβλημα με τις βρύσες.. υδρορροές ακάλυπτες…ανυπαρξία γυμναστήριου και άλλα πολλά.

 

 

Ο κ. Γκιώνης και η δημοτική του αρχή, μας έχουν συνηθίσει στα μπαλώματα και τα μεγάλα λόγια αλλά εδώ μιλάμε για εκατοντάδες παιδιά, που αξίζουν και δικαιούνται καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες εκπαίδευσης.

 

Ασχοληθείτε κ. δήμαρχε και λύστε άμεσα τα προβλήματα των σχολείων.

 

Επιτέλους κάνετε κάτι!

 

Παρακολουθούμε το θέμα και δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαδί μέχρι να γίνουν τα σχολεία των Ισθμίων, όπως αρμόζει στα παιδιά μας.

 

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ