Μαρία Πρωτοπαππά: Οι λόγοι που δεν πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Τους λόγους για τους οποίους δεν παρευρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 1ης Νοεμβρίου 2021, ανακοίνωσε η επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας", Μαρία Πρωτοπαππά, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων...

 

Αναλυτικά η τοποθέτησή της:

 

Είμαστε σήμερα εδώ, τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, εκ μέρους των οποίων, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,  θα σας διαβάσω την κοινή μας ανακοίνωση διαμαρτυρίας  προς τον διακατεχόμενο, από νεποτισμό, Δήμαρχο μειοψηφίας κ. Γεώργιο Γκιώνη, ο οποίος συνεχίζει να απαξιώνει, με τη συμπεριφορά του, τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και να εμμένει στη γνωστή τακτική  ‘‘στρίβειν δια του αρραβώνος’’.

 

Ο κ. Δήμαρχος, συνεχίζοντας να  κακομεταχειρίζεται την νοημοσύνη των δημοτών και τα συμφέροντα του τόπου, υποτιμά και αγνοεί  συστηματικά  τα κοινά αιτήματα της αντιπολίτευσης, που σκοπό έχουν την καλύτερη λειτουργία των θεσμικών οργάνων, την διαφάνεια, την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.

 

Έτσι για μια ακόμη φορά,  στο αίτημα μας να γίνονται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, των επιτροπών και των τοπικών συμβουλίων δια ζώσης, κωφεύει και μας εμπαίζει παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

 

Σημαντικά θέματα για την πορεία και το μέλλον του τόπου δεν είναι δυνατόν να αποφασίζονται με ένα απλό ναι ή όχι, δια περιφοράς χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ανάλυση και συζήτηση.

 

Δεν μπορεί  να γίνει αποδεκτό, να αρνείται  να γίνονται δια ζώσης συμβούλια  και παράλληλα να συμμετέχει σε φιέστες με μια αβάσταχτη ελαφρότητα και ανεμελιά. 

 

Ο κ. Δήμαρχος  διαχειρίζεται με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο τα ζωτικής σημασίας καθημερινά προβλήματα του τόπου, και αγνοεί  συστηματικά  αιτήσεις  που έχουμε καταθέσει  ανά τακτά διαστήματα μη απαντωντας.

 

Ουσιώδη  κ σημαντικά θέματα αρνείται  να τα συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο και αποφασίζει ερήμην του Συμβουλίου και των δημοτών, κατά πως θέλει και αζημίως για τον ίδιο και τη σέχτα του. (βοθρολύμματα, ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε κ πολλά αλλα)

 

     Επίσης, είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι είναι μακρύς ο κατάλογος προσβλητικών αναφορών του κ. Δημάρχου, προς Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, απόρροια έλλειψης ικανότητας παραγωγής πολιτικού λόγου και έργου

 

Απαξιώνει  την Τουριστική Α.Ε  ακολουθώντας με απερίγραπτη ασυναρτησία  και χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο αδιαφανείς διαδικασίες,  ερήμην του συμβουλίου της και του δημοτικού συμβουλίου και μη εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις για είσπραξη εκατομμυρίων Ευρώ κατά της συνεταίρου εταιρείας, στην οποία επένδυσε ο κ. Κόμερ.

 

Περιπαίζει τις προτάσεις μας για επίλυση των προβλημάτων  και αδιαφορεί πλήρως για όσα προτείνουμε..

 

Παρασυρμένος από τον άνεμο της  απραξίας και των χρεωκοπημένων  πολιτικών του, εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας να δημιουργήσει  συνεργούς και συνυπεύθυνους, εδώ που τον έφεραν δέσμιο οι καταστροφικές επιλογές του.

 

Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε πλέον την εξομοίωση του πολιτικού λόγου με την  χυδαιολογία  και την αναγωγή της πολιτικής σε υβρεολόγιο και έλλειψη ήθους, ούτε να μεταβληθούμε σε πειθήνιους συνοδοιπόρους στην καταστροφική για τον τόπο πορεία που ακολουθεί ο κ. Δήμαρχος.

 

Επειδή καμιά κουβέντα δεν μπορεί να γίνει  με εκείνους ΄΄ που όσοι δεν συμμερίζονται τις χρεωκοπημένες πολιτικές τους και τις ζημιογόνες για τον τόπο απόψεις τους ΄΄ δεν διστάζουν να τους κατηγορήσουν ως δήθεν υπαίτιους της καταστροφής. 

 

Για τους λόγους αυτούς, καταγγέλοντας τον κ. Δήμαρχο για την απαξιωτική τακτική του στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, για την περιφρόνηση  των δημοτών, για την υποτίμηση και υποβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου μας,  

 

ΔΕΝ  θα παρευρεθούμε στο δημοτικό συμβούλιο της  Δευτέρας, 1/11/2021 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για μια ακόμη φορά.

 

Θα πρέπει ακόμη, όλοι μας να αναρωτηθούμε: "Προς τα που αρμενίζουμε; " και σεβόμενοι τους εαυτούς μας και την ιστορία του τόπου μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας και φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης  σε αυτό το κατρακύλισμα λέγοντας: ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 

Δείτε το video: