Μάρκος Λέγγας: Ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Σικυωνίων διοργανώνει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας μας εκπλήσσει ευχάριστα κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Έχοντας μια εντελώς διαφορετική οπτική σε σχέση με τις μονότονες και παρωχημένες συγκεντρώσεις/εκδηλώσεις των περισσότερων υποψηφίων, ο Μάρκος Λέγγας πρωτοτυπεί εστιάζοντας στο δάσος και όχι στο δέντρο.

 

Η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει με τον συνδυασμό του «συνΔημότες» δεν θεωρείται σημαντική μόνο λόγω της επικαιρότητας αλλά αποτελεί δείγμα γραφής στο πως αντιλαμβάνεται την ευθύνη των αυτοδιοικητικών απέναντι στην κοινωνία.

 

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εκδήλωσης:

 

Ο συνδυασμός «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας διοργανώνουν εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα: «Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος».

 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, Διδάκτορας Α.Π.Θ., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της εταιρείας «EMPLOY» και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» (Εκδόσεις Πατάκη).

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου του δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου 8, Κιάτο).

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δρ.Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για:

 

  • τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής,

 

  • τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

  • τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

 

Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά.

 

Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.