Μάτι: H τραγική ιστορία της 26χρονης Ελισάβετ που έσβησε στην Εντατική του Ευαγγελισμού

Πενήντα και πλέον ημέρες  μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η λίστα θανάτου συνεχίζει να μακραίνει. Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου, έχασε τη μάχη για τη ζωή η 26χρονη Ελισάβετ Χαρδαλούμπα και το όνομά της μπήκε στην 99η θέση της μακάβριας λίστας.

 

 

Από τις 23 Ιουλίου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκοκείου «Ευαγγελισμός». Τελικά όμως δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εκπνεύσει στο νοσοκομείο και η μητέρα της.

 

 

Τη «Μαύρη Δευτέρα» η Ελισάβετ βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειάς της, στον Νέο Βουτζά. Μαζί της, η μητέρα και ο αδελφός της που είχε μόλις επιστρέψει για τις θερινές διακοπές από το εξωτερικό όπου σπούδαζε.

 

 

Οταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά την περιοχή, ο αδελφός της μπήκε στο αυτοκίνητό του και εκείνη με τη μητέρα της τον ακολούθησαν με άλλο ΙΧ. Ο φλόγες όμως τις έφθασαν πριν προλάβουν να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο. Πανικόβλητες αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι.

 

 

Μόλις ο γιος της οικογένειας αντιλήφθηκε ότι οι δύο γυναίκες δεν ήταν πια πίσω του, γύρισε και αυτός για να τις αναζητήσει.

 

 

Λίγα λεπτά αργότερα θα τις έβρισκε λιπόθυμες, με βαρύτατα εγκαύματα, μέσα στο σπίτι τους. Αμέσως τις μετέφερε στο νοσοκομείο. Επί εβδομάδες αμφότερες έδωσαν σκληρή μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, τελικά όμως δεν τα κατάφεραν.

 

 

Η Ελισάβετ σε μια φωτογραφία που είχε αναρτήσει στα social media 

 

 

Πριν από λίγες ημέρες υπέκυψε η μητέρα και την Τρίτη άφησε την τελευταία της πνοή στην Εντατική και η 26χρονη Ελισάβετ, παρά την ελπίδα που είχε ο θείος της (γιατρός στο επάγγελμα) ότι στο τέλος θα έβγαινε νικήτρια.

 

 

Το διπλό πένθος για την οικογένεια δυσβάσταχτο. Υπενθυμίζεται ότι στα νοσοκομεία της Αττικής εξακολουθούν να νοσηλεύονται άλλοι 17 εγκαυματίες, εκ των οποίων τρεις  διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό και το Θριάσιο Νοσοκομείο. Πηγή: Protagon.gr

 

 

Πηγή: Protagon.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ