Μαζικό test κορονοϊού ζητά άμεσα ο Γιώργος Γκιώνης για τους 500 μετανάστες του Ηλιόχαρη

Την διενέργεια άμεσου μαζικού test κορονοϊού σε όλους τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης...
 

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Δημάρχου, που απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Αναστάσιο Γκιολή, αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

Αξιότιμοι κ.κ.

 

Σε συνέχεια των επιβεβαιωμένων κρουμάτων κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι και στα πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, σας παρακαλεί όπως πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικά τεστ ανίχνευσης του ιού στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων.

 

Πρόκειται για 500 μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, το οποίο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης 3.000 κατοίκων, όπως είναι οι Άγιοι Θεόδωροι. Η διενέργεια των τεστ ανίχνευσης του ιού στην υφιστάμενη δομή, κρίνεται άμεση και αναγκαία, καθώς θα μας δώσει σαφή εικόνα των ενδεχόμενων κρουσμάτων, θα μας οδηγήσει στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους και θα δημιουργήσει το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται τόσο οι ίδιοι όσο και η τοπική κοινωνία.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνηση, καθώς και για συνεργασία με τις υπηρεσίες σας.