Με το ένα πόδι στους «4» ο Αστέρας Τρίπολης

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε σήμερα (7/02) ο Αστέρας Τρίπολης, με τη νίκη του επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με 1-0.

 

Οι Αρκάδες χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και, πλέον, στη ρεβάνς των προημιτελικών που θα γίνει στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» στις 27 ή, 28/02 έχουν τον πρώτο λόγο για να «σφραγίσουν» το «εισιτήριο» για την τετράδα της διοργάνωσης.

 

Από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλε τον ρυθμό της. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, τότε θα είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από σήμερα.

 

Μόλις στο 3΄ ο Κατσιμήτρος απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ των Κώτσιρα και Τσιλιανίδη, ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε, δύο παίκτες της αρκαδικής ομάδας δεν πρόλαβαν από κοντά να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 14΄ ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Ιγκλέσιας (ήταν σε θέση οφσάιν), ενώ στο 21΄ το σουτ του Καλτσά πέρασε μόλις άουτ.

 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε στο 41΄, όταν ο Κατσιμήτρος απέκρουσε αρχικά το σουτ του Καλτσά, η μπάλα στρώθηκε στον Μανιά, αλλά ο τελευταίος προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

 

Τελικά, η πελοποννησιακή ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 50΄ με πλασέ του Ρόλε, μετά από ασίστ του Μανιά. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπάτζιου στο 52΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

 

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και σχετικά εύκολα πήραν το «διπλό», που σε μεγάλο βαθμό τους δίνει από σήμερα ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς.