Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας στο Δερβένι

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ξεκίνησε η Διήμερη δράση της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας στο Δερβένι  Κορινθίας για την ευαισθητοποίηση του κατοίκων στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν  ο Δημάρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, ο εκπροσώπος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Η Φωνή της Υπαίθρου” Ανδρέας Παπαγεωργόπουλος, ο Προέδρος της Δευτεροβάθμιας Ενώσεως Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Ο Πέλοπας” Ιωάννης Λαγός,  Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δ.Ε. Ευρωστίνης και κάτοικοι, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους  κανόνες έναντι του κοροναϊού (Covid 19), . Ομιλητές οι ιατροί,  η Πρόεδρος της Εταιρείας  Καθ. κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, η Γεν. Γραμματέας κ. Πολυτίμη Λεονάρδου και ο τ. Αντιπρόεδρος της Εταιρείας κ. Αποστολος Μανδρέκας.

 

Επί της διοργάνωσης εκ μέρους του Δήμου η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Πένυ Χαρλαύτη, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου Ιωάννης Ροδόπουλος.

 
Με την έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος κ. Μουζάκα πρότεινε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην της αιφνίδια εκλιπούσης  Αγγελικής Γιώτη Νανοπούλου, συζύγου του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης οι τρεις ανωτέρω ιατροί ομιλητές απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παριστάμενους.

 
Σε ανταπόδοση της πρόσκλησης για την εκδήλωση προσφέρθηκε στους Επισήμους το αναμνηστικό βιβλίο της ΕΕΜ για τα 40 χρόνια Επιστημονικής και Κοινωνικής προσφοράς της στην Ελληνική κοινωνία.

 

Την επομένη, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 17:00, οι ιατροί της ΕΕΜ Λυδία Μουζάκα, Πολύτιμη Λεονάρδου και Δημήτριος Χάψας εξέτασαν 39 γυναίκες. Όλες οι εξεταζόμενες υποβλήθηκαν σε λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση,  υπερηχογράφημα μαστών και προσδιορισμό κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου μαστού. Στις εξεταζόμενες που διαπιστώθηκαν ευρήματα έγινε λήψη δειγμάτων, τα οποία θα εξετασθούν δωρεάν από το Κυτταρολογικό Εργαστήριο Alpha Prolypsis.

Korinthostv