Με προεκλογικό άρωμα και κοσμοσυρροή η κοπή πίτας του Κώστα Κόλλια (Εικόνες)

Προεκλογική συγκέντρωση, με πλήθος κόσμου, θύμιζε η σημερινή κοπή της βασιλόπιτας του Κώστα Κόλλια στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Με τον χώρο να γεμίζει ασφυκτικά από απλούς πολίτες, πολιτικούς, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας, υποδέχθηκε τους καλεσμένους του και δήλωσε συγκινημένος για τη μεγάλη προσέλευση και ανταπόκριση του κόσμου.

 

"Ειλικρινά, δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση! Έχω μιλήσει πολλές φορές και σε πολύ κόσμο. Αυτό που μου συμβαίνει σήμερα είναι πρωτόγνωρο. Μου δίνετε δύναμη κι αυτοπεποίθηση να συνεχίσω. Αυτή η απίστευτη συγκέντρωση δεν αφορά μόνο τον Κώστα Κόλλια. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μήνυμα αισιοδοξίας. Μήνυμα νίκης. Είναι η απόδειξη σχέσεων αμοιβαίας αγάπης, εκτίμησης και εμπιστοσύνης, που μας ενώνουν όλα αυτά τα χρόνια και που κάνουν τη θέση μου πιο απαιτητική απέναντι στο λαό της Κορινθίας, απέναντί σας. Σας είμαι ευγνώμων".

 

 

Αναφερόμενος, στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Κόλλιας, ανέφερε: "Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μακριά. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το εξευτελιστικό δημοψήφισμα και την ταπεινωτική εθνική κωλοτούμπα στις Βρυξέλλες; Το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο που φόρτωσε 120 δισεκατομμύρια στην πλάτη του λαού; Εικόνες ντροπής... Ουρές συνταξιούχων που περίμεναν στο λιοπύρι, μπροστά από τα ΑΤΜ, για 20 ευρώ... Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ήδη είχε προηγηθεί το κλείσιμο των τραπεζών... επίτευγμα του τότε Υπουργού Οικονομικών, του Γιάνη με το ένα «ν». Αποκομμένοι από την Ευρώπη, αναζητούσαν δανεικά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Να θυμηθούμε το ξεπούλημα όλου του εθνικού πλούτου της χώρας; Ακόμα κι η Κνωσός κι η Ακρόπολη της Σπάρτης ξεπουλήθηκαν.... Ακόμα κι η Ροτόντα κι ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης!!! Επιπλέον. Ξεχνιούνται οι 29 περικοπές στους συνταξιούχους; Που πέταξαν τις χήρες στο δρόμο; Που πετσόκοψαν το ΕΚΑΣ από 250 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους; Που ανέβασαν τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, οδηγώντας τον κόσμο στην απόλυτη απελπισία και απόγνωση;

 

 

Συνεχίζω πιστός στις αρχές και στις αξίες που πήρα από την οικογένειά μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου. Δεν τα παράτησα ποτέ. Συνέχισα να αγωνίζομαι για το δίκαιο του καθημερινού ανθρώπου. Γιατί είμαι ο άνθρωπος της διπλανής σας πόρτας. Ο δικός σας άνθρωπος. Το είδατε. Το βλέπετε. Σας θυμίζω ενδεικτικά μερικά πράγματα. Καταρχάς, είμαι περήφανος για το κοινοβουλευτικό μου έργο αυτά τα δύο χρόνια. Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μου εμπιστεύτηκε να εισηγηθώ πολύ σημαντικά νομοσχέδια, μια ευρύτατη γκάμα: Από τη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου μέχρι τις μεταφορές, την ενέργεια, την προστασία των καταναλωτών καθώς και την κύρωση διεθνών συμβάσεων.

 

Με τίμησε, επίσης, με τη συμμετοχή μου σε εκατοντάδες συνεδριάσεις Επιτροπών κατά το στάδιο της επεξεργασίας πολυάριθμων νομοσχεδίων. Δεκάδες, ακόμα, ερωτήσεις και αναφορές κοινοβουλευτικού ελέγχου υπέβαλα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, αναφερόμενος στα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τόπο και τους συμπολίτες μου. Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη αναφορά στους φίλους αγρότες, με τους οποίους με συνδέουν πολλά, αφού, όπως γνωρίζετε, είμαι διαρκώς και πολύ καλά ενήμερος για τα προβλήματά τους. Είδατε πόσο έτρεξα στις πυρκαγιέςπου ξέσπασαν το 21. Βλέπετε πόσο τρέχω ακόμα, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς στα Αθίκια, στο Γαλατάκι, στην Ξυλοκέριζα, στο Σπαθοβούνι, στις Αρχαίες Κλεωνές κι αλλού.

 

Και διαβεβαιώνω τους φίλους αγρότες αυτών των περιοχών ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Πάλεψα για την άμεση χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών της κορινθιακής σταφίδας για το 2021 και το 2022. Και τώρα, διεκδικούμε το ίδιο και για τα επιτραπέζια σταφύλια. Γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι οι αμπελοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Είμαι διαρκώς σε επαφή με όλους τους Δήμους, καθώς και με την αρμόδια ΔΑΟΚ Κορινθίας, προκειμένου να συντάξουν φάκελο, από τον οποίο θα τεκμηριώνεται η μεγάλη απώλεια εισοδήματος για το 2022.

 

 

Κλείνοντας, ο Κώστας Κόλλιας, ευχαρίστησε ξανά τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα και τους κάλεσε να τον στηρίξουν στη μάχη του σταυρού: "Σας χρειάζομαι όλους, μέχρι τον τελευταίο, από τις πρώτες εκλογές του σταυρού. Σας καλώ να έρθετε μαζί μου. Στην τετραετία της απογείωσης. Για να μην γυρίσουμε πίσω. Να πάμε μπροστά. Και να καμαρώνουμε τον τόπο και τα παιδιά μας. Για την Ελλάδα που θέλουμε! Για την Ελλάδα που αγαπάμε! Της υπευθυνότητας, της συνοχής, της αλληλεγγύης. Την ψηφιακή Ελλάδα! Την Ελλάδα που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας, σε όλες τις επόμενες γενιές! Την υπερήφανη Ελλάδα της εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη".