Με σύμβολο πένθους η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

Με το σύμβολο του πένθους θα αγωνιστούν οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί στις 2-5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), προς τιμήν των θυμάτων τους σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2).

 

Ειδικότερα, με τη σκέψη της ελληνικής κοινωνίας να βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων που αγωνιούν για την τύχη των οικείων τους που επέβαιναν το τρένο, ο ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε την απόφαση αυτή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου, νωρίτερα την Τετάρτη (1/3)

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

 

«Συγκλονισμένοι από τη σύγκρουση των δύο τρένων στην περιοχή των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

 

Ο ΣΕΓΑΣ επικοινώνησε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου, προκειμένου να την ενημερώσει πως η ελληνική αποστολή θα αγωνιστεί με το σύμβολο του πένθους, για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων. Η σκέψη των ανθρώπων του ελληνικού στίβου είναι στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων, καθώς κι εκείνων που αγνοούνται».