Το μεγάλο "μυστικό" του Γιάννη Καραπανάγου - Γιατί βρέθηκε στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα και πιο συγκεκριμένα στο Φανάρι, χωριό του Δήμου Μουζακίου, βρίσκεται αυτές τις ημέρες, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννης Καραπανάγος...

 

Σκοπός της επίσκεψής του σε αυτό το μικρό γραφικό χωριό που αριθμεί μόλις 433 κατοίκους, η συμμετοχή του στην εκδήλωση παρουσίασης του P.A.D.A. (PROTECTION AGAINST DRUG ADDICTION), INSTITUTE, την πρώτη οργανωμένη συνεργατική προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα, ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών.

 

Εμπνευστής και συντονιστής αυτής της προσπάθειας, ο Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των διωκτικών αρχών σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

 

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του, κηρύχθηκε με πανηγυρικό τρόπο στη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε και πραγματοποίησε χθες Τρίτη 26/4/2022 ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με τους συντελεστές του Ινστιτούτου, στο Φανάρι, γενέτειρα του ιδρυτή του P.A.D.A., κ. Γιάννη Ραχωβίτσα.

 

Εκεί, στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό Γυμναστήριο του παλιού Πειραματικού Διδακτηρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας και φορέων μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για το νέο εγχείρημα, ευχόμενοι κάθε επιτυχία.

 

Παράλληλα, καταξιωμένοι επιστήμονες, συνεργάτες του Ινστιτούτου, με εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από το μείζον ζήτημα των ναρκωτικών ανέλυσαν επιμέρους θέματα σχετιζόμενα με τη χρήση, τις εξαρτήσεις, την διάδοση και την αντιμετώπισή τους στη σύγχρονη κοινωνία μας.

 

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι σκοποί και οι στόχοι του P.A.D.A., ενώ εντύπωση προκάλεσαν προσωπικές μαρτυρίες ένθερμων υποστηρικτών του Γιάννη Ραχωβίτσα για την ανθρώπινη πλευρά και για την πολυετή τεράστια συνεισφορά του ιδίου στο συνεχή πόλεμο ενάντια στην εμπορία και διακίνηση του «λευκού θανάτου» ειδικά στη νεολαία μας.

 

Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι ότι Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου, που δεδομένα θα αποτελέσει φάρο ελπίδας για πολλούς νέους και νέες αλλά και για χιλιάδες γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με τη μάστιγα των ναρκωτικών, είναι και ο Γιάννης Καραπανάγος.

 

Μάλιστα, ο ίδιος, ανέβασε στη σελίδα του Περαία Χώρα σε γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, φωτογραφίες από την εκδήλωση...