Μετά την Πολωνία και η Σουηδία αρνείται να παίξει με τη Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ

Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

 

Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία είναι στο ίδιο μονοπάτι των μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και μετά την πρώτη που από χθες έκανε γνωστή την απόφαση της να μην αγωνιστεί κόντρα στους Ρώσους, σήμερα η σκυτάλη πέρασε στους Σουηδούς που ζήτησαν από τη FIFA τον αποκλεισμό των αντιπάλων τους (Ρωσία-Πολωνία, Σουηδία-Τσεχία είναι τα ζευγάρια που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Μαρτίου και ο «τελικός» έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου).

 

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Σουηδών:

 

«Η Σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε ότι η εθνική ανδρών της Σουηδίας δεν θα συμμετάσχει σε πιθανό πλέι οφ κόντρα στη Ρωσία, ανεξαρτήτως του πού θα διεξαχθεί ο αγώνας. Το συμβόλαιο της ομοσπονδίας επίσης καλεί τη FIFA να ακυρώσει τα πλέι οφ του Μαρτίου στα οποία θα συμμετάσχει η Ρωσία.

 

Η παράνομη και βαθιά άδικη εισβολή στην Ουκρανία αυτήν τη στιγμή καθιστά αδύνατες όλες τις ποδοσφαιρικές συνδιαλλαγές με τη Ρωσία. Γι' αυτό καλούμε τη FIFA να αποφασίσει ότι τα πλέι οφ του Μαρτίου στα οποία συμμετέχει η Ρωσία να ακυρωθούν.

 

Αλλά ανεξαρτήτως του τι θα επιλέξει να κάνει η FIFA, δεν θα αγωνιστούμε κόντρα στη Ρωσία τον Μάρτιο. Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η FIFA δεν θα μας ακούσει. Η Ρωσία δεν μπορεί να συμμετάσχει όσο συνεχίζεται αυτή η τρέλα».

 

Οι Σουηδοί πάντως κινούνται συντεταγμένα και πριν την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας Άντερς Ίγκεμαν, πήγε την όλη υπόθεση ένα βήμα πιο πέρα δηλώνοντας:

 

«Όσο συνεχίζεται η ρωσική αγριότητα, θέλω η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μια απόφαση ότι δεν θα έχουμε συμμετοχή σε διοργανώσεις στη Ρωσία και θα αποκλείσουμε όλους τους επαγγελματίες Ρώσους να ασκούν το επάγγελμά τους σε άλλες χώρες»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ