Μια... "ανοιχτή πληγή" στην παραλία του Λουτρακίου (Εικόνες)

Πλήθος προϊόντων προσφέρουν οι πλανόδιοι μικροπωλητές που παρότι οι περισσότεροι δεν έχουν άδεια, συχνάζουν στην κεντρική παραλία του Λουτρακίου και χωρίς φυσικά οι περισσότεροι να εκδίδουν φορολογικά παραστατικά.

 

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, καθώς επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ συνήθως τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση κοστολογούνται στα 5 με 10 ευρώ, για όσους εκ των καταναλωτών πείθονται να καταφεύγουν στα γνωστά παζάρια.

 

Παρά την έξαρση του φαινομένου και φέτος, με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι συλλήψεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ και η πλευρά του Δήμου, δεν δείχνει διατεθειμένη να πατάξει το φαινόμενο. Και όλα αυτά, τη στιγμή που αρκετοί επιχειρηματίες αναρωτιούνται γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση (που σίγουρα θα ευαισθητοποιήσει τις Αρχές) από την πλευρά (τουλάχιστον) του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου.

 

Πρόκειται για μια ακόμη ανοιχτή πληγή για την τοπική αγορά καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί, που αξιολογώντας τα προς διάθεση προϊόντα αποκλειστικά από την τιμή τους, επιλέγουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τους πλανόδιους.

 

Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις των “εξαπατημένων” καταναλωτών που βλέπουν ακόμη και τα 5 ή 10 ευρώ, που καταβάλλουν, να πέφτουν στο κενό μιας και τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που αποκτούν καταλήγουν μέσα σε λίγες ημέρες στον κάδο των απορριμμάτων.

 

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, οι πλανόδιοι μικροπωλητές αποτελούν «πληγή» για το υγιές εμπόριο. Εκτός, όμως από τις οικονομικές επιπτώσεις, δημιουργείται και άσχημη εικόνα για το τουριστικό προϊόν του Δήμου.

 

Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι καταστηματάρχες της πόλης, περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους από το κράτος, καθώς οι έφοδοι κλιμακίων πότε της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (πρώην ΣΔΟΕ), πότε της Εφορίας και πότε του ΙΚΑ, είναι συνεχείς.