Μίλτος Τεντόγλου: Στην κορυφή της Ευρώπης! Έγραψε ιστορία με το τρίτο χρυσό στον κλειστό στίβο

Μετά τη Γλασκώβη το 2019 και το Τορούν το 2021, ο Τεντόγλου έγραψε ιστορία, καθώς στέφθηκε για τρίτη σερί φορά Πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

 

Είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του μήκους, ο οποίος καταφέρνει αυτό το μοναδικό επίτευγμα, ενώ παράλληλα κατέκτησε το όγδοο μετάλλιο του σε μεγάλες διοργανώσεις. Κι όλα αυτά μόλις στα 25 του!

 

Με απλά λόγια ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος του αθλήματος κι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του στίβου. Ένας αθλητής που έχει ήδη καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στα βιβλία της ιστορίας.

 

Μολονότι, όπως έχει πει δεν του αρέσει να αγωνίζεται πρωί, ο Έλληνας πρωταθλητής «πέταξε» με το «καλημέρα», κάνοντας 8,30μ. στο πρώτο άλμα. Η προσπάθεια αυτή, την οποία δεν είδαμε ποτέ σε ζωντανή μετάδοση, έμελλε να του δώσει και το χρυσό μετάλλιο, καθώς κανένας άλλος δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει.

 

Ο μοναδικός που το πλησίασε ήταν ο… Τεντόγλου, ο οποίος έκανε 8,29μ. στην τελευταία του προσπάθεια! Ο ορισμός της σταθερότητας, για τον ασυναγώνιστο Μίλτο, ο οποίος μπορεί να γράψει ιστορία σε κάθε του άλμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ