Το μήνυμα του Ιωάννη Καραπανάγου για την 25η Μαρτίου

Οφείλουμε να τιμήσουμε και φέτος τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25 ης Μαρτίου 1821 που σήμανε την απαλλαγή από την τουρκική σκλαβιά και την αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους, κλίνοντας το γόνυ προ των ενδόξων προγόνων μας και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τα ηρωικά κατορθώματα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης που περιέχουν κοινωνικά, ιστορικά και πολιτικά μηνύματα και λειτουργούν, ως πρότυπα, για τις επόμενες γενιές.

 

Ο αγώνας αυτός δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα. Στην Αλαµάνα, στο Χάνι της Γραβιάς,  στο Μεσολόγγι, στο Ζάλογγο, στα Ψαρά, στα ∆ερβενάκια, στο Μανιάκι, στη Μάχη της Περαχώρας και σε τόσα άλλα μέρη, οι ανυπότακτοι Έλληνες κατέθεσαν, με μεγαλείο ψυχής, το αίμα τους στο βωμό της ελευθερίας για να δημιουργηθεί Ανεξάρτητο και Κυρίαρχο Κράτος.

 

Σήμερα, για να είμαστε άξιοι απόγονοι αυτών που θυσιάστηκαν με πίστη, θάρρος, δύναμη, υπομονή, αλληλεγγύη, ελπίδα και σεβασμό πρέπει να αναδείξουμε το εμείς και την εθνική μας ομοψυχία ως τα καταλληλότερα εφόδια στον καθημερινό μας αγώνα εναντίον όλων εκείνων που επιδιώκουν την αποσύνθεση του κοινωνικού μας ιστού και επιβουλεύονται  την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας μας.

 

Ας έχουμε πάντα κατά νου, κρατώντας ψηλά τη Σημαία μας και διατηρώντας τη θέρμη της Ορθοδοξίας στην καρδιά μας, ότι υπάρχουμε επειδή υπήρχαν οι Έλληνες Ήρωες του 1821.

 

Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
«αλλάzουμε ΜΑΖΙ» και Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ