ΜΚΟ τα εγκατέλειψε κακοποιημένα στο Αναρρωτήριο Πεντέλης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ενώπιον μιας ακόμα τραγωδίας από αυτές που κάποτε προ Μνημονίων χαρακτηριζόντουσαν ως πρωτοφανής αλλά πλέον οι ΜΚΟ τις έχουν φέρει στην καθημερινότητα των Ελλήνων, εκτυλίσσεται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

 
 

 

 

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως άλλη μια μεγάλη ΜΚΟ που επίσης δραστηριοποιείται στην Πρόνοια εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

 

Μετά τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και για το καθεστώς δουλείας παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ανά την Ελλάδα, με εμπλεκόμενο τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, άλλο ένα νέο σκάνδαλο έρχεται να προκαλέσει νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία.

 

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης, με 12 θέσεις φιλοξενίας παιδιών, είναι προνοιακή μονάδα στην οποία φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως 5 ετών και το κτήριο ανακαινίσθηκε με δωρεά των Ελλήνων Εφοπλιστών.

 

Η λειτουργία του παραχωρήθηκε σε μεγάλη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στη πρόνοια. Η ΜΚΟ λειτούργησε την εν λόγω δομή το 2017 με 12 παιδιά. Η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός, η τεχνική υποστήριξη των παιδιών παρέμεινε, όμως, στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

 

Τον Ιανουάριο του 2022 η συγκεκριμένα ΜΚΟ ειδοποίησε ότι σε ένα εξάμηνο θα αποχωρήσει από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης.

 

Στο τέλος του προηγούμενου Ιουλίου αποχώρησε, όντως, αποσύροντας το προσωπικό της από τη δομή.

 

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στα δύο τμήματα που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης ως υπεράριθμα.

 

«Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει;» διερωτώνται κύκλοι της ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτουν: «Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και εάν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης υπάρχουν και άλλες πολλές. Ανεξέλεγκτες είναι οι ΜΚΟ; Είναι κρίμα να εγκαταλείπουν 12 παιδάκια.

 

Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν; Τώρα 12 προνοιακές κλίνες φιλοξενίας παιδιών υπεραπαραίτητες παραμένουν κλειστές. Τα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική συνεχίζουν να «παρκάρονται» στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές στις προνοιακές μονάδες. Είναι αυτό λογικό;»