Μόνο αυτός! Ο πολιτικός που ξεσήκωνε του Κορίνθιους (video)

Εκλογές έρχονται και όπως και να το κάνουμε σε πολλούς από εμάς μας έρχονται στο μυαλό ιστορίες προεκλογικής... τρέλας. Σε κάθε περιοχή άλλωστε, υπήρχε και ένας υποψήφιος που τα έλεγε λίγο διαφορετικά και που οι ομιλίες του είχαν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

 

Στην Κορινθία ο αρχηγός κόμματος που ξεσήκωνε τους πάντες με τις ατάκες του και που μνημονεύεται από γενιά σε γενιά ήταν ο Γιάννης Τσαμαντάς, του οποίου οι ομιλίες ήταν το λιγότερο απολαυστικές, με τον κόσμο να γεμίζει τις πλατείες για να τον ακούσει.

 

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Ριζικής Αλλαγής, έχει πει μυθικές ατάκες.

 

 

Σε μία συγκέντρωση σε ορεινή Κορινθία του είχαν ζητήσει θάλασσα και αυτός χωρίς δισταγμό είχε πει «θα σας φέρω και θάλασσα».

 

Σε άλλη ομιλία επίσης σε χωριό της Κορινθίας, μια γυναίκα από κάτω είχε φωνάξει πως το χωριό δεν έχει παιδιά για να απαντήσει «θα σας κάνω και παιδιά».

 

Ο Γιάννης Τσαμαντάς, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, είχαν και έχουν την δική τους χάρη. Τουλάχιστον αυτοί είναι αυθεντικοί, σε σχέση με το πολιτικό σκηνικό που υπάρχει.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Ο αξέχαστος αρχηγός Γιάννης Τσαμαντάς, στην  συγκεκριμένη φάση βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τυπώσει κατά δήλωσή του 150.000 ψηφοδέλτια με λεφτά από την τσέπη του και όχι από την μαμά Ελλάδα! Η ομιλία πραγματοποιείται στα τσακώνικα στην γνωστή πλατεία που βρισκόταν το καφενείο ΟΑΣΙΣ...

Προσπαθείσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε μερικά αμίμητα αποσπάσματα από την ομιλία του αρχηγού του ΕΜΡΑ. Με εκείνες τις δικές του λέξεις σιδηρόδρομο:
«….τους μεγαλοπανωκοινοβουλευτικότατους, τους λαχίστους γιατρίσκους ,επι το πλείστον δικηγορίσκους τεως κανείς στρατιωτικίσκους ή καραβανίσκους….

Θα μπορούσαμε  και θα έπρεπε να τρώγαμε με χρυσά κουτάλια.

Ο λαός επαναλαμβάνω ως εκ των πρώην  γεροπαπαλουτροκατουρλοφασουλοδεκατζίδων , των δελετσιπουρομανάδων , των καθετηράκιδων γιατί ακόμα περισσότερον των καταστροφάκηδων! (έτσι ονόμαζε  τους τότε  γνωστούς πολιτικούς της Βουλής)

 

Επαναλαμβάνω : ΕΜΡΑ και κάργα Γιάννη Τσαμαντά !"
Τα συνθήματα του πλήθους «πήδα κάτω αρχηγέ» , «ένα μήνα ο στρατός» , «διώξε τον Φάβα από το ΕΜΡΑ»

Βεβαίως ανάλογη μουσική μαντινάδες γραμμένες ειδικά για τον αρχηγό , έκτακτη εμφάνιση  του Ντίνου του Ταρζάν και άλλα απρόοπτα που θα μείνουν στην ιστορία.