Μονοκλωνικά αντισώματα: Χορηγήθηκαν σε δυο ασθενείς στα Χανιά

Μετά την αλλαγή του πρωτοκόλλου για τα μονοκλωνικά αντισώματα, στα Χανιά η θεραπεία χορηγήθηκε σε δυο ασθενείς.

 

Ο ένας από τους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν τα μονοκλωνικά αντισώματα νοσηλεύεται σε Covid-19 στο νοσοκομείο Χανίων και ο δεύτερος νοσεί στο σπίτι του.

 

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευχάριστο και τιμητικό γεγονός για το νοσοκομείο μας που πλέον είναι ένα από τα 25 πανελλαδικά που χορηγούν μονοκλωνικά αντισώματα. Σήμερα (26.12.2021), δώσαμε δύο μονοκλωνικά σε έναν ασθενή που νοσηλεύεται στην κλινική covid-19 και σε έναν άνδρα που νοσεί στο σπίτι του.

 

Και οι δύο πληρούσαν τα νέα διευρυμένα κριτήρια της Επιτροπής γι’ αυτό και τους χορηγήθηκαν», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας ο οποίος ανέφερε πως το νοσοκομείο πήρε 30 συνολικά μονοκλωνικά αντισώματα.

 

Η διαδικασία για την χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων γίνεται από τον θεράποντα ιατρό ο οποίος εξετάζει αν ο ασθενής του πληροί τα κριτήρια.

 

«Ο θεράπων ιατρός, είτε από το νοσοκομείο, είτε από το κέντρο Υγείας, είτε από τον ιδιωτικό τομέα εξετάζει αν ο ασθενής του πληροί τα κριτήρια. Αν ναι, τότε μπαίνει στο σύστημα και κάνει το αίτημα κατόπιν συνεννόησης με τον ασθενή. Στη συνέχεια το ελέγχει η Επιτροπή και αν το εγκρίνει ενημερώνει το νοσοκομείο που αναλαμβάνει τα υπόλοιπα», υπογράμμισε σχετικά ο Γιώργος Μπέας.

 

Πηγή: cretapost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ