Μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό

Τις μηχανές τους ζεσταίνουν πλέον οι μπουλντόζες για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό καθώς δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις κατεδαφίσεις.

 

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twiiter.

 

«Επειδή πολλοί αμφισβητούσαν το τί θα γίνει τελικά...ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τον Υφυπουργό Ανάπτυξης @npapathanasis, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος είχε θέσει ως πρώτο στόχο για την κυβέρνηση και το υπουργείο του την υλοποίηση της σχετικής επένδυσης.

 

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ για την έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης των κτιρίων υπ’ αρ. 294 μέχρι και 298 που αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα του Παραρτήματος Β ́ του ν. 4663/2020 (Α ́ 30).

 

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, έχουν ανάψει από τις αρχές Απριλίου το «πράσινο φως» για την άμεση κατεδάφιση 450 κτηρίων στο Ελληνικό από τους συνολικά 958 κτηριακούς όγκους.

 

Τα κτίρια που πρόκειται να κατεδαφιστούν στο χώρο του παλιού αεροδρομίου αφορούν καταρχάς αυτά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου θα ξεκινήσει το τεχνικό έργο της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ