Μπάμπης Τετράδης στο Loutraki365: "Αστυνομία και Πυροσβεστική σε όλους τους δρόμους της Κορινθίας"

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας, Χαράλαμπος Τετράδης, εξηγεί στο loutraki365.gr και τον Αλέξανδρο Κανδρή, την πρακτική εφαρμογή των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και τα σημεία που σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει για το Νομό, έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για την απαραίτητη προϋπόθεση, που είναι η συμμόρφωση των πολιτών στο νέο μέτρο.

 

- Ποιό είναι το πλάνο της Αστυνομίας, ώστε να εφαρμοστεί με επιτυχία το μέτρο της Κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κορινθία;

 

Από την 06:00 ώρα της 23/3/2020 έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις με εποχούμενες και πεζές περιπολίες σε κομβικά σημεία και σε 24ωρη βάση θα διενεργούν αυστηρούς ελέγχους για την εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης. Κύριο βάρος έχει δοθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες (Αυτοκινητοδρόμους-Παλαιά Εθνική Οδό Επαρχιακές οδούς κλπ), στα διόδια, σε οδικούς κόμβους, σταθμούς Προαστιακού και ΚΤΕΛ. Επίσης, στις εισόδους και εξόδους των πόλεων του Νομού, στους καταυλισμούς ΡΟΜΑ και στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας μεταναστών σε Κόρινθο και Αγίους Θεοδώρους.

 

- Επαρκεί το δυναμικό της Αστυνομίας, για αυτές τις ενέργειες στην περιοχή της Κορινθίας;

 

Έχει διατεθεί το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και για το σκοπό αυτό μειώθηκε στο ελάχιστα αναγκαίο το προσωπικό που ήταν σε γραφεία. Επίσης ενισχυθήκαμε και με δυνάμεις της Πυροσβεστικης. Θέλω να επισημάνω  ότι το προσωπικό, ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα κοινωνικής και επαγγελματικής ευθύνης προσδοκώντας στην επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίηση του κρατικού σχεδιασμού. Με συνειδητή ενεργητική εμπλοκή και αφοσίωση, οι αστυνομικοί ανταποκρίνονται στο λειτούργημα που η ίδια η πολιτεία τους έχει αναθέσει, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης.

 

- Πως ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής της απαγόρευσης; Υπήρξαν πρόστιμα στην Κορινθία; Οι πολίτες έδειξαν ότι κατάλαβαν και συντάσσονται με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης;

 

Την πρώτη μέρα της εφαρμογής, έγιναν κυρίως συστάσεις. Συνεπώς, δεν υπήρξε κανένα πρόστιμο. Το σημαντικό είναι πως ο κόσμος, δείχνει να αποδέχεται τα νέα μέτρα και να συμμορφώνεται με αυτά. Από σήμερα, θα εφαρμοσθεί με την απαιτούμενη αυστηρότητα η απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, συμβάλλουμε συνειδητά στο να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους μας, τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας, τη Δημόσια Υγεία.