Μπλεξίματα για τον Μάρκο Σεφερλή! Η δικαστική διαμάχη και οι καυτοί διάλογοι από το δικαστήριο!

Σε δικαστικές περιπέτειες μπήκε ο Μάρκος Σεφερλής εξαιτίας του παιδότοπου «Σέφερλαντ», τον οποίο είχε ανοίξει μαζί με δύο ακόμη συνεταίρους του το 2012.

Αν και έχει πρακτικά αποχωρήσει, ο δημοφιλής ηθοποιός παραμένει εταίρος, με τους δύο συνεταίρους του να ζητούν ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εξαιτίας αναρτήσεών του στην προσωπική του σελίδα στο facebook σχετικά με τον παιδότοπο. 

 

Η «Τζόυλαντ» υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ζημία εξαιτίας των αναρτήσεων του Μάρκου Σεφερλή, με την πλευρά του παρουσιαστή να ισχυρίζεται ότι δεν συμμετέχει πλέον στο εγχείρημα και απλώς χρησιμοποιούν το όνομα και το πρόσωπό του. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά ως μάρτυρας υπέρ του εμφανίστηκε η σύζυγός του Ελενα Τσαβαλιά.

 

«Είμαι η σύζυγος του κ. Σεφερλή. Εξακολουθεί να είναι εταίρος αλλά έχει αποχωρήσει χρόνια γιατί διαφωνεί με τον τρόπο διαχείρισης. Οι αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα ανακοινώνουν ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται σε αυτό το χώρο, πράγμα αληθές. Η εταιρία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το όνομά του και τη μορφή του στη σελίδα της, επιδιώκοντας να προσελκύσει κόσμο. Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα μεταξύ τους. Γι’ αυτό θέλησε να αποχωρήσει. Δεν ξέρω αν η εταιρία έχει υποστεί ζημιά, αλλά έχει υποστεί ο ίδιος γιατί τον σταματούν συνεχώς στο δρόμο και του λένε για τον παιδότοπο παράπονα. Δεν έχει πρόθεση να κάνει άλλο παιδότοπο, αλλά έχει ήδη σπιλωθεί το όνομά του», ανέφερε η κ. Τσαβαλιά στο δικαστήριο, όπως γράφει ο eleftherostypos.gr!

 

Στο επιχείρημα της εταιρίας σχετικά με τη μη διαγραφή υβριστικών ή δυσφημιστικών σχολίων κάτω από τις ανακοινώσεις του, η σύζυγός του εξήγησε ότι ποτέ δεν διαγράφει σχόλια κανενός και δεν μπορεί να είναι υπόλογος για όσα γράφουν άλλοι. «Ο κόσμος τού λέει “εμείς ήρθαμε για σένα στον παιδότοπο και εσύ δεν ήσουν”. Του λένε “κανόνισα να κάνω πάρτι για το παιδί μου και δεν ήσουν”. Οπότε έπρεπε να το πει ότι έχει αποχωρήσει. Αυτά τα χρόνια που ήταν μέσα στην εταιρία είχε μόνο ζημιά. Ο λογιστής μας αυτό λέει. Εχει να πάει δύο χρόνια εκεί ο κ. Σεφερλής», υποστήριξε η ηθοποιός και δέχτηκε ερωτήσεις από το δικηγόρο των αντιδίκων.

 

– Δικηγόρος: Η απουσία του προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία;

– Μάρτυρας: Οχι, οι άλλοι δύο εταίροι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μαζί.

– Δ.: Γιατί πρέπει κάποιος να κάνει αναρτήσεις και δεν φεύγει απλώς με νόμιμο τρόπο;

– Μ.: Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί με τρόπο που να είναι άμεσος.

– Δ.: Γιατί ο κ. Σεφερλής πήρε το 45%, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος;

– Μ.: Εβαλε τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 45%.

– Δ.: Ναι, μήπως γιατί έχει δώσει το όνομα;

– Μ.: Oχι, γιατί έχει δώσει τα χρήματα.

 

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2012 και ο Μάρκος Σεφερλής ήταν ένας από τους τρεις συνεταίρους με 45%, ενώ από 35% και 20% έχουν οι άλλοι δύο.

 

«Ο τίτλος ήταν “Σέφερλαντ” από τον κ. Σεφερλή. Από αυτά που λέει, πλέον, καταλαβαίνω ότι θέλει να αποχωρήσει. Εχει προβεί σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λέει ότι δεν ασχολείται με τον παιδότοπο. Και δεν συμμετέχει στην εταιρία. Στα σχόλια από κάτω τού γράφουν ότι δεν πρέπει να λέγεται “Σέφερλαντ” τότε. Ο Σεφερλής έχει πάψει να εμφανίζεται εδώ και 4 χρόνια. Στις αρχές ερχόταν για να μαζέψουμε κόσμο. Τα σχόλια που γίνονταν από κάτω θίγουν την εταιρία. Είναι κακή διαφήμιση. Εξαιτίας των αναρτήσεων έχει πέσει η επισκεψιμότητα. Εχει πολλούς ακόλουθους και επηρεάζει. Οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους λόγω του ονόματος του Σεφερλή», υποστήριξε υπάλληλος της εταιρίας που ήρθε να καταθέσει στο δικαστήριο.

 

Η ανάρτηση του Μάρκου Σεφερλή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ζημιά μου είναι πολύ μεγάλη, δεν πηγαίνω χρόνια και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το όνομά μου».

 

Αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι «την επωνυμία την έχουν κατοχυρώσει και ο Σεφερλής πήρε 45% γιατί έδωσε το όνομά του, αλλιώς δεν θα έπαιρνε τέτοιο ποσοστό». Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν σχόλια που αναφέρουν «θα φέρω μπράβους» ή «δεν θα κάνω εκεί το πάρτι μου», ενώ υπήρξε και δημοσίευση περιοδικού για το θέμα, με την πλευρά του ηθοποιού να αρνείται ότι έκανε ουδέποτε δηλώσεις.

 

Αν και η εταιρία έχει βγάλει το πρόσωπο του Μάρκου Σεφερλή από τη μαρκίζα του παιδότοπου, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, παρέμενε η φωτογραφία του στο site, οπότε δημιουργείτο μπέρδεμα με τους πελάτες.

 

«Προσκομίζω φωτογραφίες που στο site είναι οι φωτογραφίες του. Κάνουν κατασκηνώσεις στο “Σέφερλαντ” και υπάρχει παντού ο κ. Σεφερλής», είπε ο συνήγορός του, με την εταιρία να δεσμεύεται ότι θα αφαιρεθεί άμεσα η φωτογραφία. Ωστόσο, το ζήτημα του ονόματος του παιδότοπου, που αποτελεί ένα ακόμη πεδίο διαμάχης, θα κριθεί από το δικαστήριο, καθώς ναι μεν το «Σέφερλαντ» παραπέμπει φανερά στον ηθοποιό, αλλά από την άλλη το όνομα είναι κατοχυρωμένο από την εταιρία.

 

 

youweekly.gr