Μύκονος: Από 9 έως και 15 ευρώ το σουβλάκι – Στα ύψη τα ενοίκια στα καταστήματα

Εξωφρενική άνοδο καταγράφει το σουβλάκι στη Μύκονο και πλέον όσοι επιθυμούν να γευτούν το κλασικό έδεσμα καλούνται να πληρώσουν 9,40 έως και 15 ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Mega, μία πίτα με γύρο χοιρινό ή καλαμάκι κοστίζει 9,40 ευρώ στα στενά του νησιού των ανέμων. Τα σπέσιαλ τυλιχτά που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι που είναι στα 13,90 ευρώ, ή με γύρο και έναν κεμπάπ μέσα που είναι στα 14,90 ευρώ.

 

Μάλιστα για μία ατομική μερίδα, το κασέ ανεβαίνει και φτάνει τα 25 ευρώ. Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50 ευρώ. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι στα 19,90 ευρώ. Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα τότε η τιμή θα ανέβει στα 24,50 ευρώ.

 
 
 
 

Στη Σαντορίνη για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6,50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16 ευρώ.

 

Λίγο πιο χαμηλές τιμές βρίσκουμε στην Πάρο που το τυλιχτό κοστίζει 5,50 ευρώ και η ατομική μερίδα 14 ευρώ. Την ίδια ώρα στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς 4,50 ευρώ και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο.

 

Αρκετοί θα προτιμήσουν τη Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν.

 
 

«Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος το απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30 ευρώ, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60 ευρώ», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.

 

Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο 5,10 ευρώ.

Και οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ