Το μυστικό ραντεβού του Κώστα Λογοθέτη στο Λουτράκι

Συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε παραλιακό καφέ, είχε με μία παλιά του γνώριμη, ο υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης.

 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Κώστας Λογοθέτης, συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου, με την δημοσιογράφο που συνεργάστηκε με επιτυχία το 2010 (κυρίως), κ. Έμμυ Χριστούλα. Σημειώνεται δε, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ίδια καφετέρια που συναντήθηκαν για πρώτη φορά και το καλοκαίρι του 2010, λίγους μόνο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

 

Η κ. Έμμυ Χριστούλα, είχε αναλάβει το 2010, την προεκλογική εκστρατεία του "πρωτοεμφανιζόμενου" δημοτικού συνδυασμού "Με τους πολίτες μπροστά" και κατά κοινή ομολογία συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε η δημοτική παράταξη του Κώστα Λογοθέτη να φθάσει στην εκλογική νίκη το Νοέμβριο του 2010.

 

Όταν ο πατέρας της Έμμυς Χριστούλα σόκαρε το Πανελλήνιο!

 

 

Στις 4 Απριλίου του 2012 μια είδηση συγκλόνισε την ελληνική επικράτεια και έκανε το γύρο του κόσμου. Ένας 77χρονος συνταξιούχος, ο Δημήτρης Χριστούλας, αυτοκτόνησε στρέφοντας την καραμπίνα επάνω του στην πλατεία Συντάγματος λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή. Στην τσέπη του σακακιού του είχε αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης. Ήταν ένα απονενοημένο διάβημα, μια πολιτική πράξη διαμαρτυρίας στην επιβληθείσα, μέσω του μνημονίου, λιτότητα.

 

«Δεν αυτοκτονώ, με σκοτώνουν», ήταν τα τελευταία του λόγια πριν δώσει τέλος στη ζωή του με ένα πιστόλι, αφήνοντας δίπλα του ένα σημείωμα με το οποίο κατακεραύνωνε τον πολιτικό κόσμο και τις πολιτικές των μνημονίων.

 

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηρίχτηκε σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα...» έγραφε μεταξύ πολλών άλλων.

 

Η κ. Εμμυ Χριστούλα, ήταν κόρη του αυτόχειρα

 

Εκείνη την ημέρα ο πατέρας της, όπως αναφέρει η ίδια, ξύπνησε το πρωί, ντύθηκε και έγραψε δύο πανομοιότυπα σημειώματα. Το ένα το πήρε μαζί του και το άλλο το άφησε στο τραπέζι της κουζίνας για να το βρει η ίδια. Πήρε το μετρό έφτασε στο Σύνταγμα και της έστειλε ένα μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο στο οποίο έγραφε: «Αυτό είναι το τέλος Έμμυ».

 

Λίγη ώρα αργότερα επικράτησε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης, κόσμος συνέρρεε και άφηνε λουλούδια, γράμματα και σημειώματα, στο δέντρο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ακολούθησαν διαδηλώσεις, κάποιοι Ισπανοί έγραψαν τραγούδια για τον Χριστούλα και Ιρλανδοί ποιητές του αφιέρωσαν ποιήματα.

 

Η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα, έγινε στις 7 Απριλίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός του, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί. Ο λόγος της Έμμυς Χριστούλα, στην κηδεία του πατέρα της, αναμεταδόθηκε από όλα τα Μέσα και συγκίνησε το Πανελλήνιο.

 

 

 

«Ο πατέρας μου, μου έμαθε ότι δεν πρέπει απλά να ακολουθούμε την ιστορία, πρέπει να την γράφουμε» θα πει αρκετά χρόνια μετά σε συνέντευξή της, η Έμμυ Χριστούλα. Το 2010, η Έμμυ Χριστούλα, βοήθησε τα μέγιστα το συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη να γράψει ιστορία. Εννέα χρόνια μετά, έρχεται και πάλι στο Λουτράκι, για να συζητήσει  με τον ίδιο άνθρωπο για τον ίδιο σκοπό...

 


Ο Κώστας Λογοθέτης, στην πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα

 


Η κ. Έμμυ Χριστούλα

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ