Νανόπουλος: Υψηλό το ιικό φορτίο στην Κόρινθο – Παιδιά οι περισσότεροι ασθενείς

Μπορεί το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον – σχετικά με την πορεία της πανδημίας – να έχει επικεντρωθεί στα νησιά και στο Λεκανοπέδιο, όμως αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, και η Κορινθία παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

 

Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Κορίνθου, κ. Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι αν και τα κρούσματα είναι αυξημένα, οι ασθενείς δεν καταλήγουν στο νοσοκομείο.

 

Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι: «τα περισσότερα κρούσματα αφορούν παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του Λυκείου».

 

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμένος πληθυσμός δεν ξεπερνάει το 40% οπότε αν ο ιός μεταφερθεί σε ανεμβολίαστους γονείς τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

 

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της χθεσινής επίσκεψης του υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα στην περιοχή όπου συζήτησε με της Αρχές για την ενίσχυση της συνεργασίας και τον συντονισμό των δράσεων για την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος.

 

«Ο δήμος της επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια πιο στοχευμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό αλλά και θα ενισχύσει δράσεις όπως την παροχή δωρεάν self test σε δομές, όπως επίσης και δωρεάν rapid test σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να περιοριστεί η πανδημία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κορίνθου, κ. Βασίλης Νανόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ