Νέα, έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του Δήμου

Ύστερα από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: Ψ7ΔΙ46ΜΤΛ6-ΖΥΡ), ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιχορηγείται με το ποσό των 100.000,00€ για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και την εκτέλεση προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας.

 

Πρόκειται για μια νέα, στοχευμένη στήριξη σε Δήμους που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές. Η έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ποσού ύψους 5,62 εκατ. Ευρώ, κατανέμεται σε (48) Δήμους και (7) Συνδέσμους Δήμων.

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ Γκιώνης δήλωσε:
“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να ενισχύσει έμπρακτα την Αυτοδιοίκηση ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για την αντιπυρική προστασία. Και η φετινή αντιπυρική περίοδος, μας φέρνει αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις, και χρειάζεται να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.

 

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, ο οποίος συντέλεσε στην αίσια έκβαση του αιτήματός μας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την άριστη συνεργασία, αποδεικνύοντας ότι στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο μας, και ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του τόπου”.