Νέα εξέλιξη για τον καιρό – Πιθανός νέος κυκλώνας στις 9/10!

Για δυο νέα ψυχρά μέτωπα, με κατεύθυνση προς τη νότια Ευρώπη, προειδοποιούν τα προγνωστικά μετεωρολογικά μοντέλα, σύμφωνα με αναφορές από τους Ιταλούς Μετεωρολόγους, αλλά και το Αμερικανικό μοντέλο πρόγνωσης του καιρού.

 

Το ένα χαμηλό βαρομετρικό, επηρεάζει αυτές τις ημέρες (τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου) περιοχές του βόρειου Ατλαντικού και θα κινηθεί προς τη Βρετανία, ενεργοποιώντας ψυχρές αέριες μάζες από το Βόρειο Πόλο, οι οποίες είναι αρκετά πιθανόν να κινηθούν προς το νότο, καταλήγοντας στα Βαλκάνια.

 

Παράλληλα, το σύστημα που θα επηρεάσει τη Βρετανία είναι εξίσου πιθανόν να επανενεργοποιηθεί αργότερα και να επηρεάσει επίσης, τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Αμερικανικό μοντέλος πρόγνωσης του καιρού και πάλι, είναι πιθανή η δημιουργία ακόμη ενός Μεσογειακού Κυκλώνα, όπως πληροφορεί το loutraki365, η ομάδα PeloponneseWeather. Η δημιουργία του είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, στο ίδιο περίπου σημείο, με τη “γέννηση” του Κυκλώνα “Ζορμπά” που επηρέασε την Ελλάδα και ειδικά την Πελοπόννησο το τελευταίο Σαββατοκύριακο (28-30 Οκτωβρίου 2018).

 

Ακόμη όμως, είναι νωρίς να μιλήσει κάποιος με σιγουριά. Το loutraki365 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει άμεσα και έγκαιρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες, πάντα σε συνεργασία με την ομάδα PeloponneseWeather. Το μόνο που διαφαίνεται ως το πλέον πιθανό αυτή τη στιγμή, είναι ο Οκτώβριος να είναι αρκετά βροχερός για την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά Ελλάδα…

 

 

Πληροφορίες: PeloponneseWeather

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ