Νέα στέγη για το "Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας" με απόφαση της Δημοτικής Αρχής (Εικόνες)

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, υπογράφηκε η σύμβαση μετεγκατάστασης του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας, από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Αθανάσιο (Σάκη) Παπαθανασίου και τη διαχειρίστρια του Μουσείου, Μαρίκα Γεωργίου.

 

Γράφει η Μίνα Γιαννουλη

 

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας θα στεγάζεται, πλέον στο ιστορικό κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου Περαχώρας (Πέτρινο), το οποίο χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα. Ένα σχολείο που φιλοξένησε πολλές γενιές μαθητών, έστεκε άδειο. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ξαναζωντανέψει φιλοξενώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτή που μας συνδέει με το παρελθόν μας, τις ρίζες μας, τους προγόνους μας.

 

Γνωρίζοντας τις προσπάθειες ετών της Μαρίκας Γεωργίου, η ικανοποίησή της είναι μεγάλη, όπως και του συνόλου του Δ.Σ. του Μουσείου άλλωστε, καθώς η λαϊκή παράδοση του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, απέκτησε μόνιμη στέγη.

 

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με τους δημοτικούς υπαλλήλους Νίκο Γεωργίου και Βασίλη Παντελέου να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο κτίριο σε σύντομο χρονικό διάστημα.