Νέο δημοτικό parking στα Τρίκαλα Κορινθίας δημιουργεί ο δήμος Ξυλοκάστρου

Έναν ακόμη χώρο στάθμευσης δίνει προς χρήση σε λίγες ημέρες ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα Τρίκαλα Κορινθίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρατηρούνται την περίοδο αιχμής και αναγνωρίζοντας ότι η έλλειψη θέσεων στάθμευσης δρα ανασταλτικά στη γενικότερη λειτουργία του σημαντικότατου αυτού τουριστικού προορισμού. Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Βλάσσης Τσιώτος με ανάρτησή του στα social media.

 

«Ο χειμερινός τουριστικός προορισμός των Τρικάλων αποτελεί αυτή την στιγμή την ναυαρχίδα του τουριστικού δυναμικού του Δήμου μας», τονίζει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. «Η ανάπτυξη των Τρικάλων βασίστηκε μέχρι σήμερα σε αξιόλογες ιδιωτικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες. Δυστυχώς η απουσία των αντίστοιχων δημόσιων επενδύσεων αποτελεί πλέον τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Αναγνωρίζοντας ότι η έλλειψη θέσεων στάθμευσης δρα ανασταλτικά στη γενικότερη λειτουργία του σημαντικότατου αυτού τουριστικού προορισμού, δίνουμε σε λίγες μέρες σε χρήση έναν ακόμη χώρο στάθμευσης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρατηρούνται την περίοδο αιχμής.

 

Επόμενος βασικός μας στόχος για την περιοχή είναι η επίσπευση πραγματοποίησης του έργου βελτίωσης του βασικού οδικού άξονα Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, ενός έργου το οποίο έχει προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα δώσει στον ορεινό αυτόν τουριστικό προορισμό την οδική πρόσβαση που του αρμόζει…», καταλήγει ο Βλάσσης Τσιώτος.

 

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ακόμα πως Το σάρωθρο της Περιφέρειας το οποίο είχε ανακληθεί το περασμένο καλοκαίρι επιστράφηκε και πάλι στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

 

“Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή οι οποίοι κατανόησαν και ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Δήμου μας, παραχωρώντας μας το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της καθαριότητας μηχάνημα“, σημειώνει ο δήμαρχος Βλάσσης Τσιώτος.

 

korinthia.net.gr