Νέο γαστρεντερολογικό τμήμα στο L-Medical Λουτρακίου

Το Πολυϊατρείο L. Medical στο Λουτράκι προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου γαστρεντερολογικού τμήματος. Στο νέο τμήμα, παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες...

 

Κλινική εξέταση από γαστρεντερολόγο 

 

Γαστροσκόπηση 

 

Είναι ενδοσκοπική εξέταση του ανώτερου πεπτικού συστήματος, δηλαδή του  οισοφάγου, του στομαχιού και του δωδεκαδάκτυλου. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις  παρατεταμένης ναυτίας και εμετών, καούρων, ξινίλων, γαστροοισοφαγικής  παλινδρόμησης, δυσκολίας στην κατάποση, πόνου στη άνω κοιλία, κα. Το γαστροσκόπιο  είναι ένα πολύ λεπτό ελαστικό ενδοσκόπιο που εισέρχεται από το στόμα του ασθενούς,  χωρίς να εμποδίζει την αναπνοή. Στην άκρη του φέρει κάμερα. Αν χρειαστεί τότε  συλλέγεται δείγμα για βιοψία. 

 

Κολονοσκόπηση (Colonoscopy) 

 

Είναι ενδοσκοπική εξέταση του εσωτερικού του παχέος εντέρου. Βασικός σκοπός της  είναι η πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, της τρίτης κατά σειρά αιτίας  θανάτου από καρκίνο. Η κολονοσκόπηση μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και στην  αφαίρεση πολυπόδων και έτσι σε θεραπεία. Οι πολύποδες εμφανίζονται με διάφορες  μορφές όπως αδενώματα, υπερπλαστικοί πολύποδες, οδοντωτοί πολύποδες και  φλεγμονώδεις. Η ανάπτυξη πολυπόδων δε συνοδεύεται αναγκαστικά από εμφάνιση  συμπτωμάτων, κατά συνέπεια είναι ιδιαίτερα σημαντική η διενέργεια προληπτικού  ελέγχου με τη μορφή της κολονοσκόπησης. Συνίσταται να γίνεται από τα 50 και έπειτα  και ανά πενταετία, εκτός και αν ο γιατρός κρίνει διαφορετικά. 

 

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με ασφάλεια και ανώδυνα!

 

L-Medical: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ | ΤΗΛ: 2744026400