Νευροχειρουργική "επέμβαση" φέρνει τα πάνω - κάτω στο Δήμο Λουτρακίου

Πιθανή αναπροσαρμογή δεδομένων και ενδεχόμενη αλλαγή ισορροπιών, δύναται να επιφέρει στην αντιπολίτευση του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, το χθεσινό Δελτίο Τύπου του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ώρα για Δράση", Δημήτρη Βασιλείου...

 

Του Αλέξανδρου Κανδρή

 

Οι περισσότεροι, θεώρησαν ότι στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο γιατρός, για άλλη μια φορά επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή. Οι πιό προσεκτικοί, διέκριναν και μια πρόταση που περιλαμβανόταν στο Δελτίο Τύπου, με την οποία ο Δημήτρης Βασιλείου, χαρακτήριζε ως "υποκριτές" τα μέλη της Αντιπολίτευσης που ψήφισαν το Τεχνικό πρόγραμμα. Χαρακτηρισμός, που ενδεχομένως να προκαλέσει επιφέρει τριγμούς μεταξύ των επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, που η σχέση τους μοιάζει έτσι κι αλλιώς με Σκωτσέζικο ντους: Μία κρύο, μία ζέστη. Ο γιατρός, έγραψε χαρακτηριστικά: "Οι δε της αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχουν και εδώ υποκριτές, αφού επί 7 ολόκληρες ώρες κατηγορούσαν την διοικούσα παράταξη στο τέλος, κάποιοι από αυτούς, έδωσαν θετική ψήφο στο ανεπαρκέστατο, κατ’ αυτούς σε όλα, σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, που είχε έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο".

 

Η φράση αυτή, είναι πιθανό να αλλάξει το κλίμα και τις ισορροπίες στις (ήδη διαταραγμένες) σχέσεις των πέντε επικεφαλής (Πρωτοπαππά, Λογοθέτης, Καραπανάγος, Ζερβός, Βασιλείου), καθώς οι ψίθυροι και τα μουρμουρητά που (ακόμα και πριν τις εκλογές) υπήρχαν μεταξύ των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης, μπορεί να μετατραπούν σε φωνές και η περιβόητη συνεννόηση της Αντιπολίτευσης, που και ο ίδιος ο Δημήτρης Βασιλείου επιθυμούσε και προωθούσε τόσο με την αρθρογραφία του αλλά και με τη διοργάνωση της κοινής συνέντευξης Τύπου, να καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.

 

Το ερώτημα βέβαια, είναι αν ο Δημήτρης Βασιλείου κλείνει (ή όχι) οριστικά την πόρτα στους "υποκριτές" που ψήφισαν το Τεχνικό πρόγραμμα, καθώς η τελευταία πρόταση στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, είναι σε πρώτο πληθυντικό: "Βέβαια έχουν κάθε δίκιο να συμπεριφέρονται έτσι (σ.σ. τα μέλη της Δημοτικής Αρχής). Μέχρι τώρα, τους το επιτρέπαμε. Όμως, αυτές τις αηδιαστικές πρακτικές θα πάψουμε να τις ανεχόμαστε στο εξής και έχουμε τρόπους να τις αποτρέψουμε".

 

Τα ενδεχόμενα είναι δύο: Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ώρα για Δράση", μιλάει σε πρώτο πληθυντικό καλώντας "σε συσπείρωση" όλους τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης, ασχέτως αν τους έχει χαρακτηρίσει νωρίτερα ως "υποκριτές". Εξίσου πιθανό, όμως, είναι και το σενάριο, ο Δημήτρης Βασιλείου να απευθύνεται μόνο σε όσους εκ των συμβούλων δεν ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα. Τον συνδυασμό, δηλαδή του Κωστή Ζερβού και του Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη συνεδρίαση.

 

Από την άλλη, ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσουν Μαρία Πρωτοπαππά και Γιάννης Καραπανάγος, απέναντι στον Δημήτρη Βασιλείου, μετά τον χαρακτηρισμό "υποκριτές". Μέχρι στιγμής, σχεδόν 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου, δεν έχουν αντιδράσει. Τουλάχιστον δημόσια. Το μέλλον θα δείξει αν θα συνεχίσουν την (όποιας μορφής) συνεργασία ξεπερνώντας τον χαρακτηρισμό "υποκριτές" ή αν θα χαράξουν τη δική τους γραμμή πλεύσης.

 

Μοναδική κερδισμένη από αυτή την... νευροχειρουργική επέμβαση - παρέμβαση, η οποία θα μπορούσε να περιοριστεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις και "νουθεσίες", είναι η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γκιώνη, η οποία κατάφερε να βγει κερδισμένη πολιτικά και επικοινωνιακά από αυτή τη μάχη: Πέτυχε την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και από μέλη της Αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα την διατάραξη των (έτσι κι αλλιώς) εύθραυστων και ευαίσθητων ισορροπιών ανάμεσα στους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης.

 

Εξάλλου, αυτό που είχε γίνει σαφές από την προεκλογική περίοδο κιόλας, είναι πως η συνεννόηση μεταξύ όλων αυτών των συνδυασμών, καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη. Και η απόδειξη της ασυνεννοησίας, ήταν η δημιουργία έξι διαφορετικών παρατάξεων, οι οποίες διεκδίκησαν την ψήφο των δημοτών, ούσες αντίθετες με τη δημοτική Αρχή. Τα αποτελέσματα, γνωστά... Φαίνεται όμως, πως το πάθημα του 2019, δεν έγινε μάθημα!