Νίκος Δήμας: "Βούλιαξε" από κόσμο το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στην ομιλία του (Εικόνες)

Η πρώτη ομιλία του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Κιν.Αλ. Κορινθίας, Νίκου Δήμα στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, δεν έφερε μόνο αέρα ανανέωσης στην εκλογική αντιπροσώπευση του Κινήματος στην Κορινθία, αλλά και έδωσε την ευκαιρία να αποτυπωθούν εικόνες που θύμισαν σε όλους, πολιτικές συγκεντρώσεις της εποχής της εκλογικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ.

 

Με τον χώρο να γεμίζει ασφυκτικά από απλούς πολίτες, πολιτικούς, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κιν.Αλ. Κορινθίας, υποδέχθηκε τους καλεσμένους του και δήλωσε συγκινημένος για την, ομολογουμένως, μεγάλη προσέλευση και ανταπόκριση του κόσμου...

 

Πριν την ομιλία του υποψήφιου βουλευτή, το λόγο πήραν ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Τ.Ο.Ε.), κ. Μότσιος Γιώργος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιγνίων (ΟΣΕΤΥΠ), κ. Γιάννης Λογοθέτης.

 


Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρης Βερβεσός

 


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Τ.Ο.Ε.), κ. Μότσιος Γιώργος

 


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιγνίων (ΟΣΕΤΥΠ), κ. Γιάννης Λογοθέτης

 

Ο Νίκος Δήμας από την αρχή της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές που πλησιάζουν, είναι και πρέπει να θεωρηθούν ορόσημο για την πορεία της χώρας, για το αύριο της κοινωνίας. Και τόνισε: "Πρέπει να ξέρουμε, ότι δεν θα είναι μια εκλογική αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα. Μια ευκαιρία για πολιτικές φιέστες. Σ’ αυτές τις εκλογές, θ’ αποτυπωθεί σε αριθμούς, η οργή και η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας για όλα όσα ζούμε όλο αυτόν τον καιρό. Και για όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Θα κριθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν, και όσες έπρεπε να ληφθούν, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ".

 

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών που έχει συγκλονίσει τη χώρα, είπε χαρακτηριστικά: "Είναι αλήθεια ότι, σκέφτηκα, κατά την έναρξη της σημερινής ομιλίας να ζητήσω να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, για το τραγικό περιστατικό των Τεμπών που κόστισε στην πατρίδα μας 57 ζωές, η πλειοψηφία των οποίων, είναι νέα παιδιά. Ηλικίες των παιδιών μου, των παιδιών σας, των εγγονιών σας, των φίλων σας.

 

Όμως, την μνήμη των συγκεκριμένων θυμάτων, πρέπει να την τιμήσουμε με φωνή και κραυγή αγωνίας για το αύριο. Όχι άλλη σιγή και όχι σιωπή. Αυτή είναι συνήθεια και τακτική άλλων πολιτικών χώρων.

 

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πλέον αρμόδιους, να ερευνήσουν και να αποδώσουν τις ευθύνες σε όλους όσους αναλογούν αυτές. Όποιοι κι αν είναι αυτοί, σε όποια υπηρεσία κι αν ανήκουν, σε όποια καρέκλα κι αν κάθονται, όποιο αξίωμα και όποιο επίθετο έχουν και σε όποια οικογένεια και αν ανήκουν. Αυτή είναι η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η δέσμευση του Δικηγορικού σώματος που ανήκω, που αποφάσισε να δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας και την Παρασκευή θα προσέλθουν στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Λάρισα οι εκπρόσωποι της ολομέλειας για την σχετική δήλωση..."

 

 

Ο Νίκος Δήμας, στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας, την ανάγκη να νιώθει κανείς ασφαλής και να αντιμετωπίζεται δίκαια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τράπεζες οι οποίες όπως είπε: ντί να υπηρετούν τον πελάτη-πολίτη αυθαιρετούν. Κλείνουν καταστήματα και αφήνουν ακάλυπτες ολόκληρες περιοχές και αποκλείουν μεγάλη μερίδα πολιτών που δεν έχουν την δυνατότητα της ηλεκτρονικής συναλλαγής, ιδίως των συνταξιούχων ηλικιωμένων, οι οποίοι αναγκάζονται να πάνε με κάποιο τρίτο να υλοποιήσουν τις συναλλαγές τους".

 

Ειδικά για το θέμα της ενέργειας ανέφερε: "Δύο  παράγοντες συνετέλεσαν καθοριστικά στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην αγορά της ενέργειας και τον πλουτισμό των επιχειρήσεων: το Χρηματιστήριο Ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής. Για την ρήτρα αναπροσαρμογής πρέπει να πω, ότι ως δικηγόρος της ΓΣΕΒΕΕ, είχα την τιμή να αγωνιστώ για την κατάργησή της στα Δικαστήρια μαζί με τον παριστάμενο Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και αφού πήραμε προσωρινή διαταγή να μην κόβεται το ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες των πολιτών μετά από λίγο ο κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε την δήθεν κατάργησή της... 

 

Ο Νίκος Δήμας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην Κορινθία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Κορινθίας, οι εργαζόμενοι της Κορινθίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι και όλο το παραγωγικό δυναμικό του νομού, οι συνταξιούχοι και βεβαίως οι νέοι.

 

Σε σχέση με τις αγροτικές καλλιέργειες τόνισε τα εξής: "Το κόστος παραγωγής των προϊόντων έχει υπερδιπλασιαστεί. Η έλλειψη ελέγχου για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων έχει ως αποτέλεσμα να πωλούνται προϊόντα από τρίτες χώρες ως προϊόντα προέλευσης Κορινθίας. Ενώ η κερδοσκοπία εις βάρος των αγροτών μας είναι στην ημερήσια διάταξη. Η μη ολοκλήρωση των υποδομών για την άρδευση, σε συνδυασμό με την λειψυδρία θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση πλέον, των αγροτών και των οικογενειών τους, ολόκληρων περιοχών όπως για παράδειγμα η Βόχα.

 

Το φράγμα του Ασωπού που θα έδινε λύσεις όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε εντός του έτους 2021 όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά δόθηκε παράταση για δύο χρόνια και σήμερα το έργο έχει σταματήσει λόγω διαφωνίας του αναδόχου με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο ανάδοχος ζητάει νέα συμπληρωματική σύμβαση με αυξημένο κόστος στα 5.000.000 ενώ οι υπηρεσίες του Δημοσίου το κοστολογούν στα 3.000.000. Νομίζω ότι αν έσκυβε κάποιος στο πρόβλημα θα το έλυνε. έστω και με κάποιο οικονομικό κόστος. Σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα!

 

Δεν είναι όμως δυνατόν να σπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ για τη διαφήμιση της Κυβέρνησης και των στελεχών της, απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και να μην διατίθεται ένα ή δύο εκατομμύρια ευρώ για να σωθούν οι περιουσίες των αγροτών μας και να ζήσουν αξιοπρεπώς χιλιάδες οικογένειες".

 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προστασία του Κορινθιακού και το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών, τον Οδικό άξονα Δερβενίου – Φενεού, την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, την ανάγκη προστασίας του ορεινού όγκου των Γερανείων, την απαιτούμενη αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού.

 

 

"Όπως όλοι γνωρίζουμε", τόνισε,  "από ένα σύνολο θέσεων που εγκρίθηκαν για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της χώρας δεν διατέθηκε ούτε μία θέση για το Νοσοκομείο της Κορίνθου. Ηχούν ακόμα στα αυτιά μας οι καταγγελίες του ιατρικού νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου που έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Πέμπτη για το λόγο αυτό και η κραυγή αγωνίας για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας. Ελπίζω να φτάσουν και στα αυτιά των αρμοδίων, αν ακούν, και να επανορθώσουν το λάθος τους.

 

Σημειωτέων ότι από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπονται 87 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ενώ οι υπηρετούντες μόνιμοι ιατροί είναι αυτή την στιγμή μόλις 48! Μάλιστα αναμένεται εντός των επόμενων μηνών η συνταξιοδότηση τεσσάρων ακόμη ιατρών, οπότε ο αριθμός θα κατέβει στους 44! Τι χρειαν έχομεν μαρτύρων για τις προθέσεις της Κυβέρνησης και την υποβάθμιση του συστήματος υγείας".

 

Και συμπλήρωσε: "Υπάρχει αδήριτη ανάγκη της κτιριακής αναβάθμισης των κέντρων υγείας, όπως του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και στελέχωση με ιατρικό προσωπικό καθώς και λειτουργία νέων τμημάτων, όπως μικροβιολογικά εργαστήρια και αντικατάσταση του ασθενοφόρου με νέο σύγχρονο...".

 

Κλείνοντας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία, αλλά και στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία: "Για μένα η εκλογή, ο τίτλος του Βουλευτή δεν αποτέλεσε ποτέ μια φιλοδοξία. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πως η επαγγελματική διαδρομή μου μέχρι σήμερα μου έχει προσφέρει χαρές και συγκινήσεις, οι οποίες με υπερκαλύπτουν. Θα ήμουν αχάριστος αν αναζητούσα κάποια  προσωπική καταξίωση μέσω της εκλογής μου. Έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρω την παρούσα στιγμή στην παράταξη και σ' εσάς, θέτω εαυτόν στη μάχη αυτή. Με σκοπό να φέρω άνεμο ανανέωσης στην εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ, δυναμώνοντας τη φωνή του να εκφράσω τις δικές σας αγωνίες, να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και των δικών σας προβλημάτων.

 

Θέλω να ξέρετε ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις σας. Εσείς είστε ο κριτής. Σε αυτό τον αγώνα σας θέλω δίπλα μου. Γιατί μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Θέλουμε μια νέα πορεία της χώρας και μια νέα αναπτυξιακή πορεία της Κορινθίας".