Νίκος Λόης: Ο Λόγος του Δημάρχου...

Με αφορμή την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, στις 11.00 π.μ. στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, ο γνωστός δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Προμηθέα (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων) Νίκος Λόης σχολιάζει, σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τον λόγο του νέου και του απερχόμενου Δημάρχου...

 

 

Διαβάστε την ανάρτηση του:

 

 

Ο Λόγος του Δημάρχου

 

Την Κυριακή στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής για την περίοδο των επομένων 4 ετών.

 

Συνηθίζεται ο απερχόμενος Δήμαρχος να εκφωνεί ένα απολογισμό και ο νέος Δήμαρχος να υπόσχεται να υλοποιήσει τα έργα που έχει στο πρόγραμμά του και να δώσει το στίγμα για το πώς θα τα πετύχει ως νέα Δημοτική Αρχή. 

 

Η πρώτη φορά εφαρμοζόμενη, απλή αναλογική, ως εκλογικό σύστημα για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, ανέδειξε πολλούς συνδυασμούς και μάλιστα με την πραγματική αποτύπωση των δυνάμεων των συνδυασμών, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός του Δημάρχου να είναι μειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με 9 έδρες στις 27. 

 

Αυτό το εκλογικό σύστημα, ανέδειξε τις πραγματικές δυνάμεις των συνδυασμών στην κοινωνία, όπως τους ανέδειξε η κάλπη, όπως, παράλληλα, ανέδειξε και το υψηλότατο ποσοστό αποχής των ψηφοφόρων, το οποίο κυμαινόταν στο 40% περίπου !!!!. 

 

 

Το τελευταίο αποτελεί ένα λυπηρό φαινόμενο και πρέπει να προβληματίσει το συνδυασμό του Δημάρχου και τους συνδυασμούς και της προηγούμενης και της νέας Δημοτικής Αρχής, διότι ο πρώτος (του κου Δημάρχου) απογοήτευσε τους ψηφοφόρους, που δεν πήγαν να ψηφίσουν, και οι λοιποί - συνδυασμοί - δεν τους έπεισαν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας…

 

Στον πολιτικό στίβο , μόλις πριν λίγες ημέρες η πλειοψηφία του νυν Δημάρχου, η οποία συμμετέχει στην διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου μας, προσπάθησε να προχωρήσει σε δημόσιο διαγωνισμό του ΣΠΑ, «ξεχνώντας» ότι μετά από λίγες ημέρες θα αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή και τελικά, πιθανόν επειδή δεν «έβγαιναν τα κουκιά», ανέβαλε το θέμα της μίσθωσης…

 

Ο κος Δήμαρχος, με τις βεβιασμένες ενέργειές του, εκτιμάμε, ότι φέρεται «νευρικά», διότι πιθανόν δεν έχει την στήριξη και την συνεργασία των νέων συνδυασμών και δεν προσπάθησε να υποβάλλει ένα πρόγραμμα για το τι θα κάνει, το οποίο και θα αποτελεί το ελάχιστο δυνατόν της συναίνεσης των άλλων συνδυασμών, αλλά και της κοινωνίας.

 

Οι στενές σχέσεις του Δήμου - και των νομικών του προσώπων - με το ΚΑΖΙΝΟ, το οποίο οφείλει πολλά σε πολλούς (και στην ΑΕ του Δήμου μας) ενώ εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας και η ΑΕ του Δήμου μας, η οποία είναι μέλος στην κοινοπραξία, και η επιμονή του ΚΑΖΙΝΟ – δια της συνεταίρου μας στην κοινοπραξία - να ζητά να γίνει - κατά το συμφέρον της και μόνον – η μετατροπή της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου σε Ανώνυμη Εταιρεία, η μείωση της ανταγωνιστικότητας του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου, λόγω του νέου ΚΑΖΙΝΟ στο Ελληνικό και της αλλαγής έδρας, μέσα στην Αθήνα, του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας, με άσχημες επιπτώσεις στο ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, καθώς και η κάκιστη κατάσταση της ΑΕ του Δήμου μας και των περιουσιακών της στοιχείων, λόγω οφειλών στον εργολάβο του ΣΠΑ, στον ΕΦΚΑ, στο Δημόσιο κλπ., τα ελάχιστα έργα που έχουν γίνει και που μπορούν να γίνουν στο Δήμο μας.

 

 

Ο Δήμος μας έχει χαμηλή απορροφητικότητα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, η έλλειψη καθαριότητας, η έλλειψη σχεδίου για την ανακύκλωση των απορριμμάτων, μετά μάλιστα πέντε ολόκληρα χρόνια, είναι χρονίζοντα προβλήματα που αναζητούν άμεσες λύσεις και καθιστούν αναγκαία την προγραμματική σύγκλιση στον λόγο που θα εκφωνήσει ο κος Δήμαρχος.

 

Ας μην ξεχνά ο κος Δήμαρχος - και ο συνδυασμός του -, ότι, αυτός ο συνδυασμός ήταν στου αείμνηστου Μιχάλη Δρίτσα, ο οποίος όχι μόνο του τον έδωσε, αλλά και του χάρισε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την εκλογή του για μία τετραετία στην αρχή και μια πενταετία την δεύτερη φορά. Την Τρίτη φορά, λόγω της έλλειψης, του μεγάλου του αντιπάλου του κου Παύλου, ο οποίος δεν ξέρουμε τι απέγινε, ο συνδυασμός του κου Δημάρχου αναδείχθηκε για τρίτη φορά νικητής, όμως με Πύρρειο νίκη και όντας υπόδικος ο κος Δήμαρχος, για κακούργημα, ο οποίος κληροδότησε, στον εαυτό του και στην νέα Δημοτική Αρχή, «καυτές πατάτες»...

 

Όποια ή όποιος του γράψει τον λόγο του (αν δεν τον γράψει ο ίδιος) του συνιστάμε να αφουγκραστεί πραγματικά τον κο Δήμαρχο και να τον ρωτήσει τι θα πράξει για το μέλλον του τόπου μας και να τον πείσει να το πράξει πραγματικά, διότι αλλιώς θα είμαστε στις επάλξεις του αγώνα, κόντρα σε καθέναν που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου μας και των νομικών του προσώπων…

 

Νίκος Λόης

 

 

loutrakiodusseas.blogspot.comTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ