Νίκος Ταγαράς: «Η Διώρυγα αποκτά σύστημα 24ωρης παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης»

Εγκρίθηκε σήμερα το από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το έργο, προϋπολογισμού 300.000 €

 

«Η Διώρυγα της Κορίνθου αποκτά σύστημα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από αίτημά μου, χρηματοδοτεί με 300.000 € το απαραίτητο σύστημα που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και θα προειδοποιεί για πιθανές καταπτώσεις 24 ώρες το 24ωρο!

Η Διώρυγα της Κορίνθου, είναι γνωστό, ότι αποτελεί για εμένα προσωπικά, θέμα μείζονος προτεραιότητας! Η αποκατάστασή της συνολικά είναι εθνικό θέμα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

 

 

Προχωράμε με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα για να καταστεί η Διώρυγα της Κορίνθου ασφαλής, σύγχρονη, ένας αναπτυξιακός πόλος διεθνούς εμβέλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου να εντάξει στα χρηματοδοτικά του προγράμματα το έργο «Εγκατάσταση συστήματος διαχρονικής παρακολούθησης-έγκαιρης προειδοποίησης στη Διώρυγα Κορίνθου», προϋπολογισμού  300.000 €.