Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στην Ημερίδα ενημέρωσης Αιμοδοσίας και Μυελού των Οστών

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στην Ημερίδα ενημέρωσης Αιμοδοσίας και Μυελού των Οστών όπου διοργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών. 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή. Ακόμα παρευρέθηκαν και συμμετείχαν  μία λήπτρια Μυελού των Οστών και δύο δότριες από το Νομό Κορίνθου, περιγράφοντας τις δικές τους πραγματικές εμπειρίες. 

 

Τέλος την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 μαθητές Γ’ Λυκείου των σχολείων 1ο  – 2ο  – 3ο – 4ο  Λυκείου Κορίνθου, 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, 1ο Λυκείου Λουτρακίου, Αριστοτέλειο και Αποστόλου Παύλου.

 

Ο κ. Γκιολής σε σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη με ιδιαίτερη τιμή άλλη μία φορά την ανθρώπινη εθελοντική προσφορά των εθελοντών Σαμαρειτών, αφ' ενός για την άμεση συμβολή τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αφ ετέρου για δράσεις σαν αυτή, όπου κυριαρχεί η αφιλοκερδώς και καθαρά εθελοντική προσφορά του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. 

 

Ο ίδιος νιώθοντας ευγνωμοσύνη απέναντι στους συμμετέχοντες και ευθύνη απέναντι στο τόσο σημαντικό κοινό της ημερίδας, αυτό των νέων παιδιών, χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων είπε πως «η δωρεά αίματος χαρίζει ζωή, λίγα μόλις λεπτά της ζωής του υγιή δότη είναι η ίδια η ζωή για τον λήπτη ασθενή, το διπλανό μας, τον ξένο, τον φίλο, τον αδελφό, το γονιό μας. Εγώ από 18 ετών είμαι εθελοντής αιμοδότης και ποτέ δε παρέλειψα το καθήκον μου προς το συνάνθρωπο, καθήκον όπου έγινε ακόμα πιο έντονο σπουδάζοντας στην ιατρική. Αξιώνουμε από εσάς, από τη νέα αυτή γενιά που επιβάλλεται και ευτυχώς είναι μπροστά από εμάς, να κάνει την υπέρβαση, να ενημερωθεί και να συμβάλλει στον εθελοντισμό έτσι ώστε και η χώρα μας να ενταχθεί σε εκείνες όπου, όχι μόνο καλύπτουν σε επάρκεια τα περιστατικά της αλλά μπορούν να στηρίξουν και άλλες χώρες, αποδεικνύοντας επιπλέον την προσφορά που χαρακτήριζε πάντα τον τόπο μας». 

 

Φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τη λήπτρια μυελού των οστών καθώς και τις δότριες για το μεγαλείο αυτό από συνάνθρωπο σε συνάνθρωπο, το μεγαλείου του να «Χαρίζεις τη Ζωή».

 

Τέλος τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά δε θα πάψουν να στηρίζουν δράσεις σαν και αυτή και πως με κάθε δυνατό τρόπο η ΠΕ Κορινθίας θα βρίσκεται κοντά στους νέους του νομού δίνοντάς τους τα εφόδια εκείνα ώστε να ενημερώνονται, να συμμετέχουν, να δημιουργούν, να αναπτύσσουν και να πρωτοπορούν.

 

 

peloponnisosnews.gr